Adviseur ruimtelijke ordening

Rijkswaterstaat zoekt een:

Smart mobility, verstedelijking, verduurzaming, klimaatadaptatie, energietransitie, duurzame leefomgeving. Bij Rijkswaterstaat krijg jij als adviseur ruimtelijk ordening de kans aan dit soort uitdagende thema’s te werken. Vanuit Rotterdam adviseer je collega’s in de hele regio West-Nederland Zuid.

Provincie, gemeenten, waterschappen en belangenorganisaties: jij zit met al deze partijen aan tafel. Je bent dan ook niet voor niets hét aanspreekpunt rondom alle ruimtelijke ontwikkelingen die de netwerken van Rijkswaterstaat raken. De regio West-Nederland Zuid heeft jouw focus. Vol enthousiasme zorg je hier voor de optimale ontwikkeling van onze infrastructurele en waterhuishoudkundige netwerken.

Heeft een van onze omgevingspartijen een ruimtelijk plan? Bijvoorbeeld een plan om woningen te bouwen in buitendijks gebied of om een groot bedrijfsterrein nabij de snelweg te ontwikkelen. Je coördineert de toetsing van die plannen aan de belangen van Rijkswaterstaat. Via je goede contacten met verschillende afdelingen binnen onze organisatie zorg je dat initiatieven van anderen op de juiste plek belanden. Vervolgens leid jij de integrale reactie vanuit Rijkswaterstaat op die plannen in goede banen. Iedere dag weer kijk je verder dan de zaken die op je bureau liggen. Je denkt ook na over de manier waarop we toekomstige netwerkontwikkelingen in ons vastgoedproces kunnen borgen. Zo geeft ook advies op vragen van andere overheden om Staatsgronden in gebruik te kunnen krijgen voor bijvoorbeeld een fietspad of voor het opwekken van energie in relatie tot de toekomstige netwerkfuncties.

Met de komst van de Omgevingswet begin 2022 gaat je werk veranderen. Onze rol verschuift van de toetsing van de plannen van onze omgevingspartners achteraf naar meer contact en overleg vooraf. Het spreekt voor zich dat jij, ambitieus als je bent, belangrijke input levert bij de vormgeving van deze nieuwe aanpak. Een verschuiving in taken is sowieso geen probleem voor jou. Dankzij je open en flexibele houding ben je inzetbaar daar waar het nodig is, bijvoorbeeld binnen projecten of binnen een andere afdeling. Zo ga je net zo makkelijk aan de slag binnen omgevingsmanagement als voor duurzame leefomgeving.

Functie-eisen:

  • Je bent in het bezit van een hbo-diploma in een relevante richting, zoals ruimtelijke ordening, leefomgeving of rechten;
  • Je hebt meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken bij of met overheidsinstanties;
  • Je hebt kennis van de ruimtelijke ordening;
  • Je bent in staat om de belangen van zowel Rijkswaterstaat als andere overheden en stakeholders op waarde te schatten;
  • Je neemt graag het initiatief, legt makkelijk verbindingen met anderen, werkt graag samen en hebt een klantgerichte houding;
  • Je kan een juridisch en bestuurlijk juist stuk opstellen.

Reageer voor 13 juli > meer informatie over de vacature