Eindredacteur

Tijdschrift Blauwe Kamer zoekt een:

De redactie van Blauwe Kamer is op zoek naar een eindredacteur. De voornaamste taak is het redigeren van teksten, en daarmee het bewaken van de stijl, toon en kwaliteit van onze papieren nummers en online publicaties. Toegankelijkheid voor een breed lezerspubliek vormt een belangrijk uitgangspunt. Je werkt nauw samen met de hoofdredacteur, overlegt met auteurs over verbeterpunten en zorgt voor scherpe koppen, aantrekkelijke intro’s en tussenkoppen. Een journalistieke bril is gewenst.

Je hebt bovendien een sleutelrol in de productie van de papieren nummers en e-zines die Blauwe Kamer uitbrengt. Zoals het meedenken over vormgeving het corrigeren van prints. Dit alles in een team van hoofdredacteur, vormgever en uitgever.
Als eindredacteur ben je volwaardig lid van de vakredactie, draag je mede zorg voor het journalistieke profiel en ben je betrokken bij het denken over de positie en de koers van Blauwe Kamer.

Kennis van of affiniteit met stedenbouw en landschapsarchitectuur is gewenst.

Urenbelasting: de geschatte inzet is circa 100 uur per drie maanden (1 papieren editie, 2 e-zines).
Vergoeding: in nader overleg.

Reageren? Stuur uiterlijk 15 augustus een korte motivatie en je CV naar hoofdredacteur Mark Hendriks, mark@blauwekamer.nl

Blauwe Kamer is een uitgave van Uitgeverij Blauwdruk en Stichting Lijn in landschap.
De papieren editie verschijnt 4 keer per jaar, het e-zine 8 keer. De laatste uitgave is in combinatie met het Jaarboek Landschapsarchitectuur en Stedenbouw.

Meer informatie / More information