docent Architectonische Techniek

Hogeschool van Amsterdam zoekt een:

Wat ga je doen?
Je verzorgt (werk)colleges en begeleidt studenten bij de projecten en bij het afstudeeronderzoek. Je bent in staat om op een inspirerende en aansprekende manier kennis te delen. Naast het verzorgen van colleges, begeleid en coach je studenten in hun ontwikkeling naar een zelfstandige, onderzoekende en ontwerpende professional.

De opleiding Built Environment streeft ernaar de kwaliteit van het onderwijs continu te verbeteren. Hierin speel jij dan ook een rol. Samen met het opleidingsteam houd jij je bezig met de ontwikkeling van meerdere studieonderdelen van het onderwijscurriculum. Wij verwachten van je dat je voorstellen doet voor het verbeteren van onderwijskwaliteit met daarbij een actuele aansluiting op de beroepspraktijk. Je signaleert relevante ontwikkelingen in het werkveld doordat je je contacten binnen de built environment onderhoudt.,

Zodoende draag je bij  de studieonderdelen te ontwikkelen en ben je medeverantwoordelijk voor de implementatie hiervan.

Wat breng je mee?
Je hebt een  master-opleiding op het gebied van Architectuur en/of Bouwtechnologie afgerond. Je hebt ruime ervaring in ontwerp en onderzoek binnen de actuele architectuuropgaven. Binnen de opleiding werken we aan opgaven die een sterke relatie hebben met de stad. Belangrijke thema’s binnen Architectonische Techniek zijn transformatie, duurzaamheid, energie, circulair bouwen, installatietechniek en bouwfysica. Als ontwerper benader je de ontwerpopgave sterk integraal en je hebt ervaring met de eerder genoemde thema’s en detailleren in het bijzonder. Kandidaten die gespecialiseerde kennis bezitten op het gebied van energie, bouwfysica, installatietechniek en gebouwconstructies hebben een pré. Vanuit je deskundigheid ben je als docent inzetbaar in verschillende onderwijswerkvormen. Je werkt graag in een team, je neemt je verantwoordelijkheid en je kunt kennis en kunde delen. Je hebt een goede beheersing van CAD en bij voorkeur ervaring met BIM.

Verder beschik je over uitstekende didactische vaardigheden of ben je bereid deze te verwerven. Wij verwachten een flexibele inzet voor het onderwijs en in overleg kunnen werkuren per onderwijskwartaal verschillen.

Waar kom je te werken?
Faculteit Techniek is met 6000 studenten de grootste technische hbo-opleider van Nederland. De faculteit ontwikkelt zich als een brede kennisinstelling voor onderwijs en onderzoek. Toonaangevend, ondernemend en creatief, dat is onze ambitie in alles wat de techniek mens en maatschappij te bieden heeft.

De opleiding Built Environment is een bachelor waarin de student T-shaped wordt opgeleid. Na de brede propedeuse kiest een student vanaf het tweede studiejaar één van de volgende acht afstudeerrichtingen: Architectuur, Stedenbouw, Mobiliteit, Architectonische Techniek, Constructie, Projectmanagement, Assetmanagement en Water. Een deel van de opleiding bestaat uit een integraal programma, waarin de verschillende richtingen samenkomen. Er wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven en de overheid om studenten op te leiden tot professionals die een bijdrage kunnen leveren aan de huidige dynamische praktijk van de gebouwde omgeving.

Wat bieden we?

HAY-functieprofiel van docent/onderzoeker 2 en schaal 11 (cao hbo);
Een salaris van maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring;
De omvang van de aanstelling ligt tussen de 0,5 en 1,0 fte en is bespreekbaar;
Een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Zijn wij enthousiast over jouw functioneren, én heb jij het naar je zin, dan gaan we in gesprek over een vaste aanstelling;
Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand;
Uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en vinden we het belangrijk dat jij je verder blijft professionaliseren, bijvoorbeeld via onze HvA Academie;
Docenten dienen een didactische bevoegdheid te hebben, dan wel binnen een vastgestelde periode te behalen. De opleiding hiertoe biedt de HvA je aan.

Wil je meer informatie over deze leuke functie?
Neem dan gerust contact op met Martin Fredriks MArch., teamcoördinator Architectonische Techniek, tel. 06 5335 2203. Per e-mail: vacatures@hva.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Kijk voor meer informatie over het domein Techniek op: http://www.hva.nl/techniek/.

Word jij onze nieuwe docent Architectonische Techniek?
Overtuig ons in je sollicitatiebrief! Solliciteer nu  sluitingsdatum vacature 16 augustus 2020.

Wat je verder moet weten:
deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten;
wil je meer weten over hoe onze sollicitatieprocedure verloopt? Kijk dan op onze website Werken bij de HvA;
bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information