docent Stedenbouwkunde

Hogeschool van Amsterdam zoekt een:

Wat ga je doen?
Je verzorgt (werk)colleges en begeleidt studenten bij de projecten en bij het afstudeeronderzoek. Je bent in staat om op een inspirerende en aansprekende manier kennis te delen. Naast het verzorgen van colleges, begeleid en coach je studenten in hun ontwikkeling naar een zelfstandige, onderzoekende en ontwerpende professional.

De opleiding Built Environment streeft ernaar de kwaliteit van het onderwijs continu te verbeteren. Hierin speel jij dan ook een rol. Samen met het opleidingsteam houd jij je bezig met de ontwikkeling van meerdere studieonderdelen van het onderwijscurriculum. Wij verwachten van je dat je voorstellen doet voor het verbeteren van onderwijskwaliteit met daarbij een actuele aansluiting op de beroepspraktijk. Je signaleert relevante ontwikkelingen in het werkveld doordat je je contacten binnen de built environment onderhoudt.,

Zodoende draag je bij  de studieonderdelen te ontwikkelen en ben je medeverantwoordelijk voor de implementatie hiervan.

Wat neem je mee?

Je hebt een master-opleiding op het gebied van stedenbouwkunde afgerond. Je hebt ruime praktijkervaring en bent in staat om deze ervaring op een enthousiaste wijze in te zetten in het onderwijs.
De richting Stedenbouw werkt aan grootstedelijke opgaven. De thema’s zijn onder andere duurzame stedelijke verdichting, stedelijke woonmilieus, stedenbouwfysica, strategie en structuurplanning
Gedurende de opleiding komen verschillende schaalniveaus aan bod, van de stoeptegel tot het niveau van de stad als geheel. Affiniteit voor het vakgebied Mobiliteit is een pre. Vanuit je deskundigheid ben je als docent inzetbaar in verschillende onderwijswerkvormen. Je werkt graag in een team, je neemt je verantwoordelijkheid en je kunt kennis en kunde delen. Je hebt een goede beheersing van Illustrator en InDesign. Begrip van GIS, Photoshop en CAD is een pre.
Verder beschik je over goede didactische vaardigheden of ben je bereid deze te verwerven.
Wij verwachten een flexibele inzet voor het onderwijs en in overleg kunnen werkuren per onderwijskwartaal verschillen.

Waar kom je te werken?
Faculteit Techniek is met 6000 studenten de grootste technische hbo-opleider van Nederland. De faculteit ontwikkelt zich als een brede kennisinstelling voor onderwijs en onderzoek. Toonaangevend, ondernemend en creatief, dat is onze ambitie in alles wat de techniek mens en maatschappij te bieden heeft.

De opleiding Built Environment is een bachelor waarin de student T-shaped wordt opgeleid. Na de brede propedeuse kiest een student vanaf het tweede studiejaar één van de volgende acht afstudeerrichtingen: Architectuur, Stedenbouw, Mobiliteit, Architectonische Techniek, Constructie, Projectmanagement, Assetmanagement en Water. Een deel van de opleiding bestaat uit een integraal programma, waarin de verschillende richtingen samenkomen. Er wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven en de overheid om studenten op te leiden tot professionals die een bijdrage kunnen leveren aan de huidige dynamische praktijk van de gebouwde omgeving.

Wat bieden we?
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie docent 2. Bij deze functie hoort de loonschaal 11 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. De omvang van de aanstelling ligt tussen de 0,6 – 0,8 fte.

Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst met een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Omzetting in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is afhankelijk van gebleken geschiktheid, formatie en het beschikken over de Basis Kwalificatie Didactische Bekwaamheid.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren. Docenten dienen een didactische bevoegdheid te hebben, dan wel binnen een vastgestelde periode te behalen. De opleiding hiertoe biedt de HvA je aan.

Wil je meer weten over deze functie?
Neem dan gerust contact op met ir. Robert Klusman teamcoördinator Stedenbouw en Mobiliteit, tel 06 2115 8877. Per e-mail: vacatures@hva.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Kijk voor meer informatie over de faculteit Techniek op: http://www.hva.nl/techniek/.

Word jij onze nieuwe docent Stedenbouwkunde?
Overtuig ons in je sollicitatiebrief! Solliciteer nu, sluitingsdatum vacature 16 augustus 2020.

Wat je verder moet weten
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Meer informatie / More information