2 Welstandsadviseurs / Stadsbouwmeesters

Het Oversticht zoekt een:

Wil jij sturing geven aan de ruimtelijke kwaliteit in een gemeente en betrokken zijn bij ontwikkelingen vanaf het prille begin tot aan de eindfase? Wil je dit graag doen vanuit een onafhankelijke maatschappelijke organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.

๐–๐š๐ญ ๐ ๐š ๐ฃ๐ž ๐๐จ๐ž๐ง?
Als nieuwe collega ga je werken voor diverse middelgrote gemeenten verspreid over ons werkgebied. Met een positieve instelling probeer je betrokkenen te enthousiasmeren en te inspireren om te werken aan kwalitatieve en innovatieve oplossingen die bijdragen aan een (nog) betere kwaliteit van de leefomgeving. Waar nodig overbrug je tegenstellingen tussen gemeente en marktpartijen of maak je complexe materie en vaktaal begrijpelijk en aansprekend.

๐–๐ข๐ž ๐ณ๐จ๐ž๐ค๐ž๐ง ๐ฐ๐ข๐ฃ?
Omdat elke gemeente een andere cultuur kent, is niet alleen kennis en ervaring belangrijk. We zijn misschien nog wel meer op zoek naar de juiste persoonlijkheid; een ondernemende allrounder en zorgzame serviceverlener.

Wij nodigen zowel medior- als senior-adviseurs uit om te reageren. Afhankelijk van je kennis, ervaring en persoonlijkheid zoeken we een match met de juiste opdrachtgevers. Dit kan leiden tot de keuze voor twee parttime functies of รฉรฉn fulltime functie.

Ben je een ervaren welstandsadviseur dan krijg je al snel je eigen werkpakket met gemeenten die bij jou passen. Heb jij (nog) geen ervaring als welstandsadviseur maar heb je al wel je sporen verdiend als architect? Dan zorgen we voor een gedegen inwerkprogramma waarin je de kneepjes van het vak leert en je kan ontwikkelen tot allround welstandsadviseur/stadsbouwmeester.

๐–๐š๐ญ ๐ข๐ฌ ๐จ๐ง๐ฆ๐ข๐ฌ๐›๐š๐š๐ซ ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐๐ž๐ณ๐ž ๐Ÿ๐ฎ๐ง๐œ๐ญ๐ข๐ž?

 • Wat we heel belangrijk vinden is dat je communicatief zeer sterk bent. Zowel in mondelinge als schriftelijke advisering;
 • Je bent in staat om situaties snel in te schatten en hier oplossingsgericht op te anticiperen. Wij vragen een ondernemende houding maar deze mag niet ten koste gaan van zorgvuldigheid zodat adviezen ook standhouden in bezwaar en beroepsprocedures;
 • Je bent in staat zelfstandig te opereren en snel beslissingen te nemen. In sommige gevallen trek je hierin samen op met onze collegaโ€™s vanuit monumentenzorg of landschap (ervenconsulent);
 • Je houdt er van om op diverse schaalniveaus en samen met diverse mensen van gemeenten en initiatiefnemers te opereren;
 • Een afgeronde opleiding tot architect of stedenbouwkundige is een harde eis;
 • Bij voorkeur woonachtig in ons werkgebied.

๐Ž๐ง๐ฌ ๐š๐š๐ง๐›๐จ๐

 • Je werkt samen met meer dan 40 ambitieuze specialisten op het gebied van erfgoed, landschap, stedenbouw, architectuur, archeologie en verduurzaming aan de ruimtelijke kwaliteit in ons werkveld (provincie Overijssel en aangrenzende gemeenten in
 • Drenthe en Flevoland);
 • Een afwisselende baan met veel eigen inbreng;
 • Inspirerende sparringpartners, waardoor jij en jouw ideeรซn zich nog verder kunnen ontwikkelen;
 • Een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

๐๐ž๐ฅ๐š๐ง๐ ๐ฌ๐ญ๐ž๐ฅ๐ฅ๐ข๐ง๐ ?
Herken jij jezelf in deze vacature en ben jij toe aan een nieuwe uitdaging in een toekomstgerichte maatschappelijke organisatie? Reageer dan voor 12 september 2020 door een mail te sturen naar solliciterenbij@hetoversticht.nl. Wil je eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een app naar Nicole Lier (0614673490). Zij beantwoordt je app of belt je terug.

๐‡๐ž๐ญ ๐Ž๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐ญ๐ข๐œ๐ก๐ญ
De omgeving waarin wij leven kan een positieve bijdrage leveren aan ons functioneren en daarmee aan onze samenleving. Dat gaat alleen niet vanzelf… Dan moet je de omgeving kennen en begrijpen en het heden en verleden laten doorklinken in de toekomst. Wij staan voor de kwaliteit van de omgeving. Waar ze niet zelf kan spreken, spreken wij voor haar. Straten, gebouwen en landschappen; de omgeving zit al 95 jaar in ons. Als maatschappelijke organisatie geven wij (steeds meer samen met anderen) antwoord op vragen hoe een inspirerende leefomgeving te creรซren en te koesteren. Dat vraagt om kennis, creativiteit en een open blik.

Meer informatie / More information