Bouwkostendeskundige

LIAG architecten en bouwadviseurs zoekt een:

Ben jij ijzersterk met cijfers? Volg je graag de laatste duurzame innovaties? Wil je met ons de circulaire berekeningen tot het hoogste niveau brengen? Dan is deze baan voor jou!

Als bouwkostendeskundige werk je samen met een team van specialisten, voor zeer uiteenlopende type opdrachtgevers. Vaak zijn deze opdrachtgevers (semi) overheid, scholen, universiteiten, sportcentra, zorg, maar ook commerciële opdrachtgevers als ontwikkelaars voor woongebouwen en kantoren.

Je kent de bouwwereld en je hebt ervaring met het opstellen van bouwkostenramingen en investeringsramingen. Vanaf een eerste schets, of in de voorlopige en definitieve ontwerpfase, maak je de kostprijsbegrotingen. Of het nu is aan de hand van schetsen of bestek en tekeningen, je scant deze stukken op kansen en risico’s. Je adviseert je collega’s met het toepassen van de ‘slimste’ en duurzaamste bouwsystematiek. Je kijkt al in de allereerste schetsfase mee. Je kunt snel schakelen tussen de fases waarin de projecten zijn en de omvang ervan. Je hebt contact met opdrachtgevers, aannemers en adviesbureaus zoals constructeurs, installatie adviseurs, bouwfysische adviseurs.

Bij LIAG werken architecten en bouwadviseurs nauw samen. Wij zijn een full-service-bureau dat zich niet alleen beperkt tot het maken van ontwerpen. Wij begeleiden desgewenst het gehele proces van PvE tot oplevering voor onze opdrachtgever.

Wie zoeken wij?
Je bent een bouwkundige (minimaal HBO-geschoold) en hebt als professional 5-10 jaar ervaring als bouwkostenadviseur, bijvoorbeeld in de adviesbranche, bij een architectenbureau, een ingenieursbureau of bij een aannemer. Je hebt ervaring met het opstellen van bouwkostenramingen met behulp van kengetallen en kennis van ontwerp- en realisatieprocessen in de bouw. Je bent scherp, ambitieus, hebt lef, bent nieuwsgierig en vastberaden. Je bent in staat jouw adviezen en bevindingen gestructureerd en helder te rapporteren, zowel mondeling als schriftelijk.

Je maakt deel uit van…
Het LIAG-team. Een internationaal team dat bestaat uit betrokken medewerkers met een praktische instelling, een gezond gevoel voor humor en een berg ervaring. In nauw contact met onze projectleiders, architecten en BIM-specialisten komt een plan tot stand. Alleen samen kunnen we mooie projecten realiseren voor onze toonaangevende opdrachtgevers.

Waarom wij?
Wij hebben hoge verwachtingen van jou en leggen de lat hoog wanneer het gaat om jouw opleiding, ervaring en competenties. Daar bieden we ook écht wat voor. Als je voor LIAG aan de slag gaat, dan ga je aan het werk bij een toonaangevend bureau, met meer dan 100 jaar ervaring, dat tot de top van Nederland behoort.
Natuurlijk krijg je een goed en concurrerend salaris. Wij bieden je zekerheid bij ons solide bedrijf en vinden de balans tussen werk en privé ook belangrijk. Als jij je goed voelt, dan voelen wij ons goed.

We hebben oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling en vieren gezamenlijk successen. Elke dag weer mag je aan de slag met mooie uitdagende projecten en de nieuwste technieken. Last but not least; je werkt met de leukste collega’s.

Klaar voor een nieuwe baan als bouwkostendeskundige?
We snappen het als je enthousiast bent geworden en direct wilt solliciteren. Stuur ons voor 16 oktober je korte motivatie met je CV naar info@liag.nl o.v.v. ‘vacature bouwkostendeskundige’. Meer weten? Dan kun je bellen met Arie Aalbers 070-3507272.

Meer informatie / More information