ervaren architect

CITYFÖRSTER zoekt een:

CITYFÖRSTER is een internationaal bureau voor architectuur en stedenbouw. Bij ons bureau in Rotterdam werkt een jong, gedreven team van acht mensen vanuit verschillende achtergronden, aangevuld met mensen uit ons wereldwijde netwerk, elke dag opnieuw aan projecten die de stedelijke omgeving leefbaarder, mooier en groener maken. We dagen ons zelf uit om grenzen te verleggen, slimme oplossingen te vinden, en maatschappelijke vraagstukken vanuit ruimtelijk perspectief op de agenda te zetten.

Met ons team in Rotterdam werken we op dit moment vooral aan projecten in Noordwest- en Zuidoost-Europa. Omdat we ook steeds meer opdrachten krijgen in Nederland, zoeken we een ervaren architect die snel bij kan dragen aan de groei van Cityförster op de Nederlandse markt. We zijn zowel geïnteresseerd in kandidaten die een baan zoeken als in kandidaten die een opdracht zoeken.

Wat is je toegevoegde waarde?

  • Vanuit je vakkennis en je brede interesse ontwikkel je creatieve visies en plannen op verschillende schaal en detailleringsniveaus voor onze (internationale) opdrachtgevers. Je combineert sterke ontwerpkracht met een zoeken naar impactvolle en duurzame oplossingen.
  • Bij elk project weet je de omgeving met enthousiasme te overtuigen van jouw innovatieve ontwerpen. Logisch want je hebt vooraf goed geluisterd naar hun wensen en ideeën en je hebt deze weten te vertalen in een sterk en vernieuwend ontwerp. Je laat hen het ontwerp bovendien al ‘beleven’ voordat de eerste schop de grond in gaat. Jouw vaardigheid met ontwerp- en presentatiesoftware (AchiCAD, Rhino, Adobe CS) komen daarbij goed van pas.
  • Je stuurt projectteams (ook in samenwerking met andere kantoren) aan met het einddoel voor ogen. Vanuit een goed begrip van en oog voor verschillende belangen, weet je maximaal resultaat te behalen. Jouw kennis van zaken, het zoeken naar alternatieve oplossingen en een goede samenwerking met alle betrokkenen helpen je daarbij.
  • Je hebt verantwoordelijkheid gedragen voor verschillende (midden- en grootschalige) gerealiseerde projecten.
  • Je krijgt geregeld complimenten voor je ontwerpen en voor de leesbaarheid van jouw rapportages en andere stukken: kort en krachtig, makkelijk leesbaar en overtuigend. Je schrijft deze net zo gemakkelijk in het Engels als in het Nederlands.
  • Je hebt gevoel voor ondernemerschap. Zo stuur je bij projecten op budgetten, heb je oog voor kansen die zich voordoen en weet je ons portfolio voor ons te laten spreken. Het brede, (inter)nationale netwerk waarin je actief bent, helpt daarbij.
  • Je motiveert, ondesteunt en begeleidt het team om het beste resultaat te bereiken. Daarnaast heb je oog voor de professionele groei van de teamleden.

Wij vragen?

  • Je wilt jouw ervaring, creativiteit en enthousiasme voor minimaal 24 uur per week inzetten voor CITYFÖRSTER. Je hebt naast een relevante opleiding zo’n zes jaar werkervaring. Voor deze rol is een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift een voorwaarde om succesvol te zijn. Daarnaast beheers je diverse ontwerp- en presentatiesoftwareprogramma’s. Tot slot is het belangrijk dat je zelfstandig werkt en je comfortabel voelt bij het overpakken van lopende projecten.

Wat mag je van ons verwachten?
Een boeiende baan binnen een internationaal bureau met een maatschappelijke ambitie, wij willen de wereld mooier maken. Je krijgt de ruimte om je talenten en je creativiteit in te zetten en bij te dragen aan de ontwikkeling van ons bureau vanuit jouw expertise.
We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Zoals aangegeven is een free lance constructie ook bespreekbaar.
Afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring doen we je een aanbod dat recht doet aan het functieniveau en past bij jouw kennis en ervaring.

Hoe kan je solliciteren?
Je kunt jouw motivatie (in het Nederlands), curriculum vitae en portfolio mailen aan Rookje Meijerink (application@cityfoerster.net)
Als je eerst meer wilt weten over de functie? Dan vertelt Martin Sobota je er graag meer over, telefoon: 010-4146841. Meer informatie over CITYFÖRSTER kun je vinden op de website https://www.cityfoerster.net/cityfoerster.html.