Architect lid

Het Oversticht zoekt een:

Het Oversticht

Wij staan voor de kwaliteit van de omgeving. Waar ze niet zelf kan spreken, spreken wij voor haar. Straten, gebouwen en landschappen; de omgeving zit al 95 jaar in ons. Als maatschappelijke organisatie geven wij (steeds meer samen met anderen) antwoord op vragen hoe een inspirerende leefomgeving te creëren en te koesteren. Dat vraagt om kennis, creativiteit en een open blik.

Planadviesraad (PAR) Gemeente Deventer

Als onafhankelijk maatschappelijke organisatie op het gebied van omgevingskwaliteit faciliteren wij voor een aantal gemeenten in ons werkgebied een geïntegreerde welstands- en monumentencommissies, in Deventer genaamd de Planadviesraad (verder te noemen als PAR). Hier wordt integraal (o.a. op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed) geadviseerd over omgevingskwaliteit in het kader van de omgevingsvergunning. Daarnaast adviseren zij in de voorfase van andere beleidsstukken zoals bestemmingsplannen, stedenbouwkundige plannen en andere relevante plannen die van invloed zijn op omgevingskwaliteit.

Wij zoeken een architect.

Voor de PAR in Deventer zijn wij op zoek naar een architect die vanuit het eigen vakgebied werkend, over de grenzen heen kan kijken. Daarmee levert u een belangrijke bijdrage aan de integrale afweging bij de beoordeling van de omgevingskwaliteit. Het uiteindelijke doel is duidelijk en oplossingsgerichte advisering richting gemeente, opdrachtgevers en hun adviseurs.

Wat brengt u mee?

 • Passie voor omgevingskwaliteit en ruimtelijk erfgoed.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Heldere en overtuigende communicatie en u kunt de essentie van de overwegingen begrijpelijk maken.
 • Een open vizier en u bent in staat om de benaderingswijze van collega’s uit eigen en andere vakgebieden te respecteren en ook kritisch te bevragen.
 • Ruime ervaring met het werkveld en het advieswerk vanuit de eigen beroepspraktijk
 • U bent in staat de betrokken gemeenten in korte tijd te leren kennen.
 • U bent oplossingsgericht en gericht op verbinding.
 • WO werk- en denkniveau.
 • Een uitstekend gevoel voor de maatschappelijke context en bestuurlijke verhoudingen.
  Uiteraard bent u onafhankelijk en is een zakelijke relatie met belanghebbenden niet toegestaan.

Praktische informatie

 • Leden worden door de gemeenteraad benoemd voor een periode van 3 jaar. Onder de nieuwe Omgevingswet (geplande invoeringsdatum van 1-1-2022) gaat het stelsel van welstandsadvisering en -commissies veranderen. Leden zullen dan opnieuw benoemd moeten worden vanuit de omgevingswet.
 • Richt uw reactie met motivatie en curriculum aan solliciterenbij@hetoversticht.nl, t.a.v. dhr. R.M. Onderdelinden. U kunt reageren tot en met 29 november. De gesprekken zijn gepland begin december.
 • Wilt u eerst nog aanvullende informatie? Bel dan naar Rik Onderdelinden (038 – 421 32 57). Informatie over Het Oversticht vindt u op: www.hetoversticht.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information