adviseur stedelijke ontwikkeling

Inbo zoekt een:

Ben je, na enkele jaren ervaring, toe aan een bureau dat ruimte biedt aan jouw persoonlijke ambities en jouw ideeën over ondernemerschap? Zoek je een bureau dat planologie, stedenbouw, duurzaamheid, circulariteit, architectuur en participatie combineert? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

Wat ga je doen?
Je gaat werken in een hecht team aan uitdagende plan- en ontwikkelprocessen. Enkele werkzaamheden die horen bij de functie:

 • Het organiseren en begeleiden van participatiebijeenkomsten;
 • Samen met gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars werken aan het opstellen van routekaarten voor stedelijke ontwikkelingen;
 • Het adviseren van opdrachtgevers bij het opstellen van ruimtelijke visies, ontwikkelstrategieën en uitvoeringsprogramma´s;
 • Het ontwikkelen van serious games;
 • Het organiseren van vakbijeenkomsten en vakinhoudelijke excursies;
 • Het ondersteunen van opdrachtgevers bij ruimtelijke planprocessen.

Wie ben jij en wat neem je mee?
Wij zoeken een adviseur met enkele jaren ervaring binnen de overheid, bij een marktpartij en/of corporatie.

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur ben je afgestudeerd in planologie of een andere soortgelijke studie;
 • Je hebt affiniteit met participatie. Een zorgvuldig en interactief proces met alle relevante partners is je op het lijf geschreven;
 • Je bent analytisch en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je krijgt mensen in beweging, hebt oog voor relaties en bent gericht op samenwerking;
 • Je bent een organisatietalent;
 • Je bent ondernemend en initiatiefrijk;
 • Je werkt oplossingsgericht en bent daadkrachtig;
 • Je bent in staat de vraag achter de vraag te achterhalen;
 • Je ziet het als een meerwaarde om in een ontwerpend bureau te werken.

Wat bieden wij je?
Een functie voor 32-40 uur per week met ruimte om jezelf verder te ontwikkelen in uiteenlopende projecten en de InboAcademie. Werken en leren doe je natuurlijk niet alleen, maar in een leuk team van architecten, adviseurs en bouwkundigen. We bieden flexibiliteit in waar en wanneer je werkt, met Amsterdam als vaste uitvalsbasis en conform de CAO voor architectenbureaus. Wij werken aan veel verschillende en spraakmakende projecten met de beste opdrachtgevers (gemeenten, provincies, rijk, corporaties, ontwikkelaars).

Wie zijn wij?
Urban Strategy is een multidisciplinair team van stedenbouwkundigen, planologen, architecten, een landschapsontwerper en een socioloog binnen Inbo. We combineren ontwerpkracht met een sterk analytisch en oplossend vermogen. Wij werken aan de opgaven van dit moment, agenderen onderwerpen die meer aandacht verdienen en organiseren condities waar anderen concreet mee verder kunnen.

Inbo is één van de grootste architecten- en ingenieursbureaus in Nederland. Met ruim 200 collega’s werken we vol passie aan het mooier maken van onze dagelijkse leefomgeving. Wij pakken met ons werk maatschappelijke problemen aan en ondersteunen initiatieven uit de samenleving. Dat doen wij in een open gesprek en met een hands-on aanpak. We vinden het ontwikkelen van talent belangrijk en daar geven we veel ruimte aan. Dat doen we via onze InboAcademie en door van elkaar te leren (InboCafé, werkbezoeken en intervisie). Samenwerken en teamgevoel zijn een groot onderdeel van onze hoge kwaliteit en dus van ons succes. Inbo’ers krijgen de vrijheid, het vertrouwen en de verantwoordelijkheid om te ondernemen. Met deze aanpak werken we al 57 jaar aan grote projecten met een breed palet van opdrachtgevers. Kortom: een interessante plek om je verder te ontwikkelen.

Interesse?
Stuur je motivatie, CV en portfolio naar hr@inbo.com. Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Jenny Kattenburg via 06 55 11 28 22.

Meer informatie / More information