Projectleider verkoop

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zoekt een:

Circa 800. Dat is het aantal gebouwen en terreinen waaruit de verkoopportefeuille van het Rijksvastgoedbedrijf bestaat. Een divers aanbod: van gevangenissen die zijn vervangen voor nieuwbouw tot percelen die overblijven na de aanleg van een weg. Als projectleider krijg jij de kans om vanuit Den Haag onroerendgoedprojecten in goede banen te leiden, met name in de regio Zuid-Holland. Een interessante uitdaging, want ieder verkoopproject is maatwerk.

De verkoop van voormalige dienstwoningen of een voormalig terrein van Rijkswaterstaat dat via openbare inschrijving wordt verkocht. Een kantoorpand dat niet meer nodig is. Onroerende zaken die in beslag zijn genomen. Het zijn voorbeelden van verkoopprojecten waarvoor jij tot en met de sleuteloverdracht verantwoordelijk bent. Hoe verkopen we gebouwen en terreinen? En hoe zorgen we dat het vastgoed dat wij afstoten een maatschappelijke meerwaarde krijgt, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid? Het zijn de uitgangspunten voor de verkoopprojecten waarop jij je richt. Je maakt een plan en urenplanning vooraf. Ook formeer je een multidisciplinair team, dat onder meer uit ondersteunende medewerkers en vastgoedexperts bestaat. Verder werk je nauw samen met andere afdelingen, zoals Financiën en Inkoop en Contractmanagement.

Ieder project vraagt om een andere benadering. Zo komt het voor dat je voor de verkoop van een defensiepand de betreffende gemeente vraagt een nota van uitgangspunten op te stellen voor de mogelijke nieuwe functie. Het andere moment adviseer je collega’s op basis van ontwikkelingen in de markt over de best mogelijke verkoopmanier. Of je checkt of alle verkoopdocumenten gereed, afgestemd en actueel zijn, zodat we een pand via biedboek.nl kunnen aanbieden. En weer een andere dag analyseer je de bodem- en asbestonderzoeken of taxaties die hebben plaatsgevonden op een terrein. Kortom: de afwisseling in jouw werk is groot.

Bij het Rijksvastgoedbedrijf leiden we ook complexe, directie-overstijgende en politiek-bestuurlijke sensitieve verkoopprojecten in goede banen. Denk aan een voormalig vliegkamp. Of de verkoop van een oud gevangeniscomplex. Als jij ervoor openstaat en graag stappen wilt zetten, krijg je de kans om als deelprojectleider aan de slag te gaan met dit soort projecten. Laat vooral van je horen!

Functie-eisen

• Je hebt hbo-niveau op het gebied van vastgoed, aangevuld met specifieke opleidingen, bijvoorbeeld in de richting makelaardij, sociale geografie, planologie of rechten.
• Je hebt minimaal enkele jaren ervaring met vastgoedprojecten.
• Je hebt kennis van verkoopprocessen, herontwikkeling en omgevingsmanagement.
• Je hebt bij voorkeur juridische kennis, bijvoorbeeld van privaatrecht, regelgeving rond ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht.
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
• Je neemt het voortouw in projecten en zet als het nodig is een stap extra om je doelen te bereiken.
• Je hebt een flexibele instelling en bent je bewust van de politiek-bestuurlijke omgeving waarin jij je gaat bewegen, inclusief de belangen die er spelen.

Reageer voor 11 januari > meer informatie over de vacature

Meer informatie / More information