Bouwkundig engineer

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zoekt een:

Functieomschrijving
Van de nieuwbouw van kantoren en laboratoria voor het RIVM, tot de renovatie van landingsplatformen voor helikopters op Maritiem Vliegkamp De Kooy. De projecten waarvan jij als bouwkundig engineer deel uitmaakt, zijn zo divers, dat je telkens voor nieuwe uitdagingen staat. Ga jij die aan?

Jij sluit bij diverse nieuwbouw- en onderhoudsprojecten aan in een projectteam. In iedere fase van een project — van initiatie tot uitvoering — draag jij bij aan het helder krijgen van bouwkundige details. Bijvoorbeeld door mee te denken over plattegronden, doorsnedes en gevels. Je komt met bestekken, werkbeschrijvingen, ontwerpen en berekeningen. En je maakt tekeningen en modellen met behulp van AutoCAD en BIM. In nieuwbouwprojecten gaat het dan vooral om 3D-modellen, en in onderhoudsprojecten om 2D-modellen, omdat daar al tekeningen voor zijn. Voor de beheerfase wordt het echter steeds belangrijker dat we ook daarin gebruik kunnen maken van 3D-modellen. Daar ligt voor jou een mooie taak weggelegd.

Je inspecteert het vastgoed op locatie. Mogelijke problemen en knelpunten analyseer je. Het kan namelijk zo maar zijn dat je een ruimte ontworpen hebt waarin de beoogede functie niet past. Misschien is een bepaalde deur te klein, of is de constructie niet geschikt. Hierover ga je proactief het gesprek aan met interne en externe partijen, zoals de opdrachtgever, de architect, de constructeur en medewerkers van andere disciplines, zoals elektro- en terreintechniek. Maar ook met aannemers en leveranciers. Vervolgens kom je met oplossingen en alternatieven.

Overleg voeren en sparren vormen een belangrijk deel van jouw functie. We willen bijvoorbeeld tot een landelijke kwaliteitsstandaard komen voor tekenstijlen en bouwkundige richtlijnen. Daaraan draag jij met jouw expertise bij. Verder maak je je hard voor een nog betere kwaliteitsborging en een efficiëntere procesbeheersing. Hoe je dat precies aanvliegt? Dat laten we aan jou over. Je krijgt de vrijheid om jouw rol voor een groot deel zelf in te vullen. En wil je je specialiseren of in een bepaalde richting doorontwikkelen? Bij ons krijg je die ruimte.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau in de vorm van een hbo-diploma bouwkunde, of een mbo-diploma aangevuld met werkervaring en relevante cursussen en opleidingen.
 • Je hebt kennis van bouwkundige wet- en regelgeving en je kunt jouw theoretische kennis vertalen naar de praktijk.
 • Je hebt kennis van de systematiek van contractdocumenten, bestekken, calculaties, tekeningen en begrotingen.
 • Je bent vaardig in AutoCAD- en BIM-modellering. Het is een dikke pre als je kennis hebt van Revit.
 • Je bent kostenbewust en klantgericht.
 • Je hebt een rijbewijs.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 9
Maandsalaris: Min €2.824 – Max. €3.990 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 en 19 februari in de middag.
 • Op dit moment vinden de sollicitatiegesprekken digitaal plaats d.m.v. videobellen. Bij de uitnodiging voor het sollicitatiegesprek ontvang je hiervoor een instructie.
 • Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer voor 12 februari > meer informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure

Meer informatie / More information