landschapsarchitect

Gemeente Rotterdam zoekt een:

Ben jij als ervaren landschapsarchitect toe aan iets nieuws? Wil je als landschapsontwerper werken voor een stad met lef en misschien wel de meest fascinerende bouwwerken en architectonische hoogstandjes van Nederland? Dan hopen we dat je Rotterdam selecteert als jouw volgende werkgever, want voor diverse projecten zoeken we nieuwe collega’s!

Wat ga je doen?
Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo terwijl er vaak weinig ruimte is en we werken aan een energietransitie. Dat vraagt om creativiteit en innovatie. Je kunt werken in een gebiedsteam, waarbij je betrokken bent bij alles wat er speelt in de buitenruimte ondersteund door een junior landschapsarchitect of een tekenaar. Samen verdelen jullie de projecten en de taken.

Waar ben je dan zoal druk mee?

  • Je ontwikkelt visies en masterplannen en stelt programma’s van eisen op voor inrichtingsplannen
  • Je werkt samen met de stedenbouwkundigen, collega-landschapsarchitecten, tekenaars en planologen van het gebied en met collega’s uit andere disciplines binnen en buiten het fysieke domein (in totaal zo’n 35)
  • Je onderhoudt contacten met bewoners en ondernemers, die je laat participeren in je plannen

Als landschapsarchitect kun je ook deel uitmaken van een ontwerpteam. In deze rol:

  • Maak je samen met zo’n 15-20 collega-landschapsarchitecten inrichtingsplannen van concept tot definitief ontwerp op basis van de programma’s van eisen, gemaakt door je collega’s in de gebiedsteams
  • Werk je niet voor een vast deel van de stad. Je werkt aan inrichtingsplannen voor de grote stadsassen, maar ook voor grote en kleine pleinen en parken.
  • Vergroening is daarbij vanzelfsprekend
  • Worden de projecten die je doet zo veel mogelijk afgestemd op jouw kwaliteiten en ambities.

Waar ga je werken?
Je werkt op de afdeling Ruimte & Wonen, onderdeel van het cluster Stadsontwikkeling. Een afdeling met ruim 200 collega’s, waarvan zo’n 40 landschapsarchitecten. Je maakt deel uit van een team van 10-15 collega’s, een gedreven, enthousiast en inhoudelijk ijzersterk team waar je veel kunt leren en ontwikkelen. Er wordt hard gewerkt, maar met veel flexibiliteit. We houden de work-life balance goed in de gaten met z’n allen!

Op dit moment werken de meeste collega’s thuis, maar onder normale omstandigheden is je werkplek absoluut uniek! Op de Kop van Zuid werk je, samen met alle relevante afdelingen en collega’s, in De Rotterdam. Dit iconische gebouw heeft een práchtig uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam! Het is van alle gemakken voorzien, heeft een uitstekend (en gezond!) bedrijfsrestaurant en natuurlijk is je werkplek goed bereikbaar met het OV.

Ben je nieuwsgierig en benieuwd naar de arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan de vacature op onze website: https://www.werkenvoorrotterdam.nl/vacatures/landschapsarchitect-7421

Solliciteer voor 8 februari.

Meer informatie / More information