3D illustrator architectuur (32 uur)

Kraaijvanger Architecten zoekt een:

Architectuur illustreren is als een gedicht schrijven. Een kunstvorm die emoties oproept en architectonische dromen in beeld brengt. Denk aan het Stadskantoor Venlo of de Campus in Lelystad. Allerlei projecten van Plotvis waaraan jij als 3D illustrator architectuur gewoon vanuit huis werkt of vanaf ons kantoor in Rotterdam.

Van schets naar realiteit
De ware schoonheid van een ontwerp weergeven. In een spel van licht, compositie, kleur en alle andere details ben jij dé artiest die van een schets prachtige kunstwerken maakt. Allemaal in het teken van architectuur uiteraard. De ene keer ben je van A tot Z betrokken bij een project en even later ben je druk met wat kleinere opdrachten. Het maakt voor jou geen verschil, zolang je maar werkt op een plek waar jij je geïnspireerd voelt. En dat komt goed uit. Bij Plotvis maakt het niet uit waar je werkt, zolang je maar goede internetverbinding en een laptop hebt (en oké, een fatsoenlijk beeldscherm helpt ook). Wanneer jij tevreden bent over je werk? Zodra de klant een traan van geluk wegpinkt bij het zien van jouw creaties. Je hebt zojuist van een architectonische droom iets tastbaars gemaakt. Als 3D illustrator architectuur werk je minimaal 32 uur per week aan het:

 • uitvoeren van jouw opdrachten waar en wanneer het jou uitkomt. Zolang je maar bereikbaar bent tussen 9:30 en 16:00 uur en natuurlijk de deadlines haalt.
 • in elkaar zetten van animaties, stilstaande visuals, VR- of 3D-modellen met de schetsen van de architect als basis. Van de cameraposities bepalen tot de lichtinval en alle andere materialen die in het ontwerp thuis horen.
 • eigen maken van de laatste ontwikkelingen en technieken in ons vakgebied. Bijvoorbeeld met Photoshop, VR-of 3D-ontwerpen.

Welkom bij Plotvis
Het brein prikkelen met prachtige architectonische visuals. Daar zijn wij van Plotvis goed in. Hoe? Door de perfecte balans te vinden in compositie, kleur, licht, atmosfeer en materialiteit. Zo brengen we met onze stilstaande, 3D-, VR- en animatiebeelden de schetsen tot leven. Het portfolio bestaat uit verschillende inspirerende maatschappelijke projecten, denk aan het provinciehuis Zuid-Holland en Stadskantoor Helmond. Als onderdeel van de Kraaijvanger Groep werken we veel samen met andere bedrijven, denk aan Kraaijvanger Architects en Bim&Beyond. In totaal werken we al bijna 100 jaar met architectuur en het verbeelden ervan. Dat maakt ons ambitieus en hongerig om te blijven groeien in ons vak. Of alle 60 collega’s werken vanuit het kantoor in hartje Rotterdam? Nee. Hier krijg je alle vrijheid om zelf je werkplek en werkuren te bepalen. Wel zo fijn.

Het creatieve team bestaat nu uit 2 collega’s: Rob ten Napel en Ibrahim Polat. Je kan dus zeker zeggen dat we korte lijntjes hebben. We spreken elkaar veel digitaal. Soms via videobellen en hopelijk in de nabije toekomst ook in virtual reality. Ontspannen, open, vrij en leergierig. Zo kan je onze werksfeer het best samenvatten. We laten ons inspireren door kunst en architectuur terwijl we continu onze kennis up-to-date houden. Kortom, dit is dé plek waar creatievelingen samenkomen.

Het perfecte plaatje
Inmiddels bestaat jouw portfolio uit de mooiste (architectonische) visuals. Jouw manier van werken kan je het best vergelijken met een schilder die van elk blanco canvas een inspirerend kunstwerk maakt. Elk detail klopt. Sterker nog, jouw opgeleverde opdrachten zijn een hele beleving voor de klant. Het is alsof ze nú al rondlopen in het gebouw. En moet je wat aanpassingen doorvoeren? Dan is dat geen probleem, je kan wel tegen een stootje. Een mooi moment om jouw nieuwste kennis over de laatste ontwikkelingen van ons vakgebied toe te passen. Daarnaast heb je:

 • veel ervaring met Adobe Photoshop en 3ds Max.
 • minimaal een hbo-diploma, het liefst in Architectuur of Fine Arts.
 • kennis van Forest Back, RailClone én Adobe Creative Suite.

Jouw creaties zijn waardevol
Kunst creëren kost tijd, energie, bergen aan creativiteit en een scherp oog voor details. Daar mag je dan ook een mooie beloning voor verwachten bij Plotvis. Je krijgt namelijk op basis van een 40-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen € 2.424 en € 3.427 (schaal F-G cao architecten).
 • 30 vakantiedagen.
 • een opleidingsbudget.
 • pensioenopbouw conform cao architecten.
 • de mogelijkheid om flexibel te werken.

Zie je het al voor je?
Logisch. Zo’n kans laat je natuurlijk niet lopen als 3D illustrator architectuur bij Plotvis. Solliciteer dus vóór 31 maart 2021, daarna is deze vacature gesloten. Vergeet niet om naast je cv en motivatiebrief ook je portfolio mee te sturen. Wil je toch wat meer weten over deze functie? Laat het Rob ten Napel, teamleider bij Plotvis weten via rob@plotvis.nl.

Plotvis is een zusteronderneming van Kraaijvanger Architects. Voor meer informatie over en het werk van Plotvis kun je kijken op www.plotvis.nl

Meer weten over de sollicitatieprocedure? Dat kan. Emel Ünal, HR Manager staat je graag te woord via 010-4989292/ emelunal@kraaijvanger.nl.

Meer informatie / More information