Ervaren Stedenbouwkundige

Gemeente Rotterdam zoekt een:

Ben jij als ervaren stedenbouwkundige toe aan iets nieuws? Wil je werken voor een stad met lef waar je de ruimte ervaart om écht van toegevoegde waarde te zijn? Dan hebben wij voor jou dé plek voor de volgende stap in je loopbaan!

Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: We verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo, waarbij woon- en werkmilieus steeds meer in elkaar overlopen. Tegelijkertijd verduurzamen we de stad door in te zetten op de energietransitie, circulariteit en resilience. Opgaven die grote uitdagingen voor stedenbouwkundigen met zich meebrengen. Creativiteit, innovatie en procesvaardigheden zijn belangrijker dan ooit. Wij zijn daarom op zoek naar een ervaren stedenbouwkundige.

Voor het gebied Prins Alexander zoeken we een stedenbouwkundige die zelfstandig grote projecten doet die van waarde zijn op stedelijk niveau. Je krijgt een deel van het gebied onder je hoede, dat je op den duur kent als je broekzak. In dit gebied ben je betrokken bij alles wat er speelt, van dakkapel tot grote gebiedsontwikkeling. Je werkt hierbij samen met een ervaren en medior stedenbouwkundigen. Samen verdelen jullie de projecten en de taken.

Je focus ligt met name op:

  • Het begeleiden van bouwplannen in het gebied;
  • Het beoordelen van initiatieven uit de markt en waar nodig het bieden van een alternatief ontwerp;
  • Het opstellen van randvoorwaarden voor (gebieds)ontwikkelingen;
  • Tenders uitzetten en beoordelen;
  • Prioriterend en agenderend optreden richting onze interne opdrachtgevers.

Meer willen weten? Zie onze vacature: https://www.werkenvoorrotterdam.nl/vacatures/ervaren-stedenbouwkundig-ontwerper-7953

Solliciteer voor 8 maart.

Meer informatie / More information