Creatieve Stedenbouwkundige met visie

Rijnboutt zoekt een:

Loop je over van de creatieve ideeën en wil je met jouw ontwerptalent oprecht een positieve impact hebben op de kwaliteit en duurzaamheid van onze leefomgeving? Sta je te springen om jouw visie los te laten op complexe stedelijke opgaven? Kun je deze opgaven ook vertalen en verbeelden in sterke concepten en heldere en haalbare ontwerpen? Ben je daarnaast nooit uitgeleerd en heb je grote plannen voor je toekomstige carrière? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het team
Je komt terecht in een divers en multidisciplinair samengesteld team. Je werkt samen met getalenteerde stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, architecten, technisch ontwerpers en specialisten op het gebied van erfgoed en duurzaamheid aan ons gemeenschappelijk doel: de stad beter maken dan ze was.
Je werkzaamheden:
Verdichting, klimaatbestendigheid, biodiversiteit, veranderende mobiliteit, maar ook thema’s als diversiteit en inclusiviteit in de stad en de impact van de groeiende online-wereld op onze omgeving zijn o.a. de vraagstukken waaraan je gaat werken bij Rijnboutt. Veel van onze projecten zijn transformaties in (binnen-)stedelijk gebied, bijvoorbeeld in Amsterdam, Breda, Den Haag en Utrecht. Als stedenbouwkundige schakel je efficiënt tussen wisselende projectteams en werk je aan verschillende stedelijke ontwerpopgaven. Je draagt bij aan visievorming omtrent en het ontwerpen van stedenbouwkundige plannen, vaak inclusief de inrichting van de (openbare) buitenruimte. Je neemt deel aan het ontwerpproces door middel van het zelfstandig uitvoeren van ruimtelijk en programmatisch onderzoek, analyses en het maken van ontwerpvoorstellen. Je weet dit ook helder en aantrekkelijk in beeld te brengen. Je bereidt overleggen voor en maakt overtuigende presentaties en neemt hier (deels) zelfstandig aan deel. Je werkt plannen op diverse schaalniveaus uit, met de nodige kennis van maatvoering en gebouwtypologieën.

Wat we van je vragen:

  • Een voltooide academische opleiding Stedenbouwkunde (TU/AvB of gelijkwaardig);
  • 3 tot 5 jaar werkervaring bij een toonaangevend bureau en/of grote gemeente;
  • Sociale, communicatieve en presentatievaardigheden;
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
  • Beheersing van Vectorworks 2D en 3D (of bereid dit te leren), Adobe, Office-pakket;
  • Een open blik op de wereld en brede interesse in maatschappelijke thema’s.

Wat we je bieden:
Je komt samen met 90 collega’s uit 18 verschillende culturen te werken in een prachtig gebouw in de Amsterdamse Houthavens, met uitzicht over het IJ. Je hebt een eigen werkplek, maar kan ook gebruik maken van stilteplekken en ontmoetingsplekken, een deel van de tijd thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Elkaar inspireren, motiveren en respecteren staat bij ons voorop. Daarom starten we de week met elkaar met het bureauoverleg. De laatste inzichten, werkmethodieken, technologieën en ambachtelijke hoogstandjes delen we met elkaar in de Rijnboutt Academy. Jouw ontwikkeling, in je functie en op persoonlijk vlak, vinden we belangrijk. Maak een vliegende start in je carrière via Rijnboutt Jong, een speciaal tweejarig intern opleidingsprogramma voor juniors en mediors. Met een persoonlijk opleidingsbudget kun je je vaardigheden voortdurend nog verder ontwikkelen en snel doorgroeien binnen het bureau. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de architecten cao en je ontvangt reiskostenvergoeding. In eerste instantie bieden we je een contract voor bepaalde tijd, dat bij wederzijds welbevinden kan worden omgezet in een vaste aanstelling als jij bij ons helemaal op je plek bent.

(Om de verspreiding van het corona virus te beperken, werkt het team van Rijnboutt momenteel (gedeeltelijk) vanuit huis. Op ons aangepaste kantoor wordt gewerkt volgens het Rijnboutt-corona-protocol, gebaseerd op de RIVM richtlijnen.)

Enthousiast geworden?
We ontvangen graag een CV, je motivatie en een portfolio.
Heb je nog vragen? Bel dan met Rowan Rijsdijk via 020 530 48 10. Je kunt natuurlijk ook kijken op www.rijnboutt.nl voor meer informatie over het bureau en onze projecten.

Meer informatie / More information