Junior Stedenbouwkundigen

Gemeente Utrecht zoekt een:

Als Junior Stedenbouwkundige of Landschapsontwerper kom je op het interessantste moment binnen. De Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 is bijna vastgesteld. Daarin staat dat we in Utrecht de komende 20 jaar 100.000 extra inwoners kunnen verwelkomen, vooral door binnenstedelijk te verdichten. We zorgen tegelijkertijd voor meer groen en water, we maken nieuwe knooppunten en we kiezen voor duurzame energie. Met openbaar vervoer, fiets of lopend ben je altijd snel waar je moet zijn. Help jij ons om deze plannen concreet te vertalen naar ontwerpen voor ontwikkelingen in de gebieden, buurten en wijken van Utrecht?

Vanuit visie en overtuiging denk je mee over wat gebieden en locaties nodig hebben om te ontwikkelen, en werk je -vanuit een gebiedsteam- aan initiatieven en plannen die hieruit voorvloeien. Het gaat om de begeleiding van bouw- of inrichtingsplannen plannen, maar ook om het bieden van kaders voor nog op te stellen grote ontwikkelplannen.
Dit is je werk

Je komt te werken bij de afdeling Stedenbouw & Mobiliteit. Hier werken collega’s die alles weten (te vinden) over hoe we Utrecht gezond en duurzaam kunnen inrichten. Jouw thuisbasis vormt met circa 35 stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en bouwplancoördinatoren een groot, kundig en gevarieerd team. Je bent zelfstandig sterk, maar je werkt net zo gemakkelijk samen met een ervaren collega waardoor je de fijne kneepjes van het vak leert. Er is veel ruimte om je verder te ontwikkelen. De complexiteit van werken in een stedelijke context spreekt je aan. Je ervaring en interesse bevinden zich op het raakvlak van stedenbouw, architectuur, landschap en gebiedsontwikkeling. Je bent sterk in ontwerpen.

Als basis ben je als Young Professional nieuwsgierig, kun je goed luisteren en verwerk je gemakkelijk de input van verschillende partijen tot een concreet voorstel of ontwerp. Je vindt het leuk om een ontwerp in overleg met andere partijen verder te brengen en je kan jouw plannen goed afstemmen op de feedback van collega’s. Tevens presenteer je je voorstellen aan je collega’s en andere belanghebbenden. Verder vind je het uiteraard leuk om te werken in een dynamische omgeving, in multidisciplinaire teams en in samenwerking met initiatiefnemers uit de stad. Als Young Professional hebben wij als gemeente Utrecht je momenteel twee carrièrekansen te bieden.

Als junior stedenbouwkundige ben je geïnteresseerd in stedenbouwkundige werkzaamheden bij een gemeente; specifiek met het begeleiden van initiatiefnemers bij een project en het opstellen van een stedenbouwkundig programma van eisen of bouwplan. Ook het beoordelen van bouwplannen behoort tot je werkzaamheden. De opgaven waaraan je gaat werken variëren van bouwplannen en transformaties van gebouwen tot grotere gebiedsontwikkelingen en visies.

Of heb je juist ambitie als landschapsontwerper?
Als junior landschapsontwerper richt je je primair op de inrichting van de openbare ruimte. Je puzzelt graag hoe de optelsom van functies en gewenst gebruik van een plein of straat leidt tot een verblijfsruimte waar het aangenaam toeven is. Je werkt aan integrale programma’s van eisen voor bijvoorbeeld een park, maar ook mobiliteitsprojecten zoals het herontwerp van straten of de aanleg van snelfietspaden. De ene keer ontwerp je mee, de ander keer heb je een plan begeleidende rol.

Een 32 of 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de €2756 en €4494 afhankelijk van stage en/of werkervaringen. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een langer of vast contract bij goed functioneren. Wij willen volop in jou investeren als jij dat ook wilt.
Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen (oa fysieke trainingen of maak gebruik van online trainingen via GoodHabitz)
Binnen de gemeente Utrecht hechten we veel waarde aan een goede werk-privé balans. Zo kun je (online) sporten, bijeenkomsten bijwonen of je bijvoorbeeld aansluiten bij JAU.
Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, een elektrische fiets of gewoon extra salaris. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% bovenop je salaris.
Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding kijk je hier.

Dit vragen we van je
Om van dit werk een succes te maken heb je als basis een masteropleiding afgerond van één van de volgende studies:
TU Eindhoven (stedenbouw)
TU Delft (stedenbouw)
Wageningen University & Research voor landschappers.
Indien je (nog) geen masteropleiding hebt afgerond, maar je wel bezig bent met Academie voor de Bouwkunst.
Daarnaast heb je natuurlijk een uitstekende beheersing van teken- en grafische pakketten zoals Adobe, AutoCAD en 3D modellen.

Dit is handig om te weten
Enthousiast geworden om als Junior Stedenbouwkundige of Junior Landschapsontwerper aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct maar uiterlijk voor 30 mei. Wij zullen doorlopend de sollicitaties bekijken en beoordelen.

Heb je vragen over de vacature? Die beantwoorden wij uiteraard graag. Tot en met 30 mei kan je contact opnemen met Baukje Coppens, Manager Stedenbouw, op 06 8290 1805 of baukje.coppens@utrecht.nl. Voor alle vragen over de procedure en de organisatie van Gemeente Utrecht kun je bellen met Bob Kolstein, Corporate Recruiter, 06 3427 9229 of bob.kolstein@utrecht.nl.

Solliciteren kan direct via het formulier.

Meer informatie / More information