Coördinator-Docent Master of Urbanism

Fontys Hogescholen zoekt een:

Inspireer jij onze huidige en toekomstige studenten om steden en regio’s duurzamer en inclusiever te maken?

MA+U Master of Architecture // Master of Urbanism is onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in Tilburg en omvat twee internationale masteropleidingen; Architecture (MSc) en Urbanism (MSc). Een diverse groep van ruim 80 masterstudenten, een vast team van coördinatoren en jaarlijks meer dan 50 gastdocenten vormen de academiegemeenschap. Wij geloven sterk in de kracht van ontwerpen en het vermogen van ontwerpers om in interdisciplinaire teams bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken. Architecten en stedenbouwkundigen die in Tilburg afstuderen zijn in staat om te opereren in diverse beroepscontexten en hebben een ondernemende, onderzoekende en ontwerpende attitude. Met het diploma van de academie kunnen zij zich direct inschrijven in het architectenregister.

Wat ga je doen?
Als coördinator Urbanism draag je verantwoordelijkheid voor de invulling van het curriculum van de Engelstalige masteropleiding Urbanism. Je benadert en begeleidt (gast)docenten en coacht de studenten in hun studieloopbaan. Als coördinator ben je lid van het resultaat verantwoordelijk team en, neem je deel aan het wekelijks teamoverleg waarin we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de visie en de koers van de academie. Daarnaast lever je een bijdrage aan de post HBO cursus Stedenbouw voor Professionals. Met het team zorg je voor een sterke verbinding met het werkveld, waar de studenten in werkzaam zijn en waar we onze docenten uit rekruteren. Het leggen van verbindingen met vooropleidingen en het bijdragen aan het werven van nieuwe studenten is één van de kerntaken.

Wat vragen wij van jou?
Als persoon:
– Je bent in staat om een inspirerend curriculum te creëren voor de studenten; Je weet goed wat speelt en kan dit vertalen naar een onderwijsprogramma;
– Je bent in staat richting te geven aan de koers van de opleiding in samenwerking met het team en het werkveld;
– Je hebt een goed netwerk in het werkveld, zowel bij bureaus, gemeenten als kennisinstellingen. Dit netwerk kun je inzetten om interessante studieopdrachten mee te formuleren voor onze studenten;
– Je kan goed samenwerken;
– Je hebt goede sociale vaardigheden en interesse in de persoonlijke ontwikkeling van studenten;
– Uitstekende beheersing van de Engels taal; zowel mondeling als schriftelijk;
– Goede onderzoeksvaardigheden.

Qua opleiding en achtergrond:
– Je hebt kennis van en ervaring met meerdere onderwijsformats en -technieken en werkmethoden zoals:
– Je beschikt over een academische graad; stedenbouw of vergelijkbaar;
– Je hebt affiniteit met hoger onderwijs en een visie op inspirerend, talentgericht onderwijs;
– Je hebt een didactische bekwaamheid of bent bereid deze te behalen;
– Je hebt een eigen praktijk of bent werkzaam bij een aansprekend bedrijf of organisatie.

Informatie over deze vacature
Contractvorm: contract voor 1 jaar, met uitzicht op vast
Inschaling bij fulltime aanstelling: schaal 11 (min. 3658,64 – max. 5026,85)
Startdatum: z.s.m.
Sluitingstermijn: 13 juni 2021

Wat bieden wij jou?
Vind jij (persoonlijke) groei en ontwikkeling net zo belangrijk als wij? Dan maken we graag kennis met jou! Wij dagen jou uit je talenten verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan onze ambities. Daar ondersteunen wij je natuurlijk bij. Zo bieden we een breed scala aan loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden en hebben we een uitgebreid aanbod voor een gezonde en actieve levenswijze (‘Fontys Vitaal’). Daarnaast hebben we een eindejaarsuitkering, een aantal collectieve verzekeringen en een flexibele werktijden- en verlofregeling.

De werkomgeving
Bij Fontys Hogeschool voor Kunsten (FHK) vind je kwalitatief kunstonderwijs in een dynamische omgeving waarin verandering meer regel dan uitzondering is. Wij zijn een hogeschool die flexibel is en goed kan inspelen op de veranderingen om ons heen.

FHK biedt in een prachtig gebouw in hartje Tilburg plaats en ruimte aan alle kunstdisciplines, kunsteducatie en uitvoerend, bachelor en masteropleidingen. Leren in de praktijk en door onderzoek staat centraal binnen de opleidingen. Naast bachelor- en masteropleidingen zetten we ons in voor talentontwikkeling zowel voor, tijdens als ná de opleiding. Wij geloven in een (kunst)wereld zonder grenzen, we willen experimenteren door onderzoek, door samen te werken met een diversiteit aan partners. Toekomstige docenten en kunstenaars stimuleren elkaar om binnen en buiten FHK de wereld te onderzoeken en vorm te geven.

Bij FHK werk je in een internationale, interdisciplinaire omgeving waar kunststudenten zichtbaar worden en waar het bruist van energie.

Link naar filmpje over FHK https://youtu.be/dzkodwIHGUM op https://fontys.nl/kunsten/

Meer informatie / More information