Ervaren landschapsarchitect

Gemeente Rotterdam zoekt een:

Ervaren landschapsarchitect en toe aan een nieuwe uitdaging? In een toekomstgerichte en continu ontwikkelende stad? Solliciteer bij de gemeente Rotterdam!

Dit ga je doen
Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en we werken aan een energietransitie. Dit vraagt om creativiteit en innovatie. Als landschapsarchitect kun je werken in een gebiedsteam, waarbij je betrokken bent bij alles wat er speelt in de buitenruimte. Je wordt hierbij ondersteund door een junior landschapsarchitect of een tekenaar. Samen verdelen jullie de projecten en de taken. Die bestaan onder meer uit:

  • Je ontwikkelt visies en masterplannen en stelt programma’s van eisen op voor inrichtingsplannen.
  • Je werkt samen met de stedenbouwkundigen, collega-landschapsarchitecten, tekenaars en planologen van het gebied en met collega’s uit andere disciplines binnen en buiten het fysieke domein (in totaal zo’n 35).
  • Je onderhoudt contacten met bewoners en ondernemers, die je betrekt bij je plannen.

Als landschapsarchitect kom je te werken in één van de vier gebiedsteams. In deze rol:

  • Maak je samen met zo’n 15-20 collega-landschapsarchitecten inrichtingsplannen van concept tot definitief ontwerp op basis van de programma’s van eisen, gemaakt door je collega’s in de gebiedsteams.
  • Werk je niet voor een vast deel van de stad. Je werkt aan inrichtingsplannen voor de grote stadsassen, maar ook voor grote en kleine pleinen en parken.
  • Vergroening is daarbij vanzelfsprekend.
  • Worden de projecten die je doet zo veel mogelijk afgestemd op jouw kwaliteiten en ambities.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie over de vacature en de mogelijkheden voor jou? Bekijk dan de vacature op onze vacaturewebsite: https://www.werkenvoorrotterdam.nl/vacatures/landschapsarchitect-8661

Meer informatie / More information