Enthousiaste en talentvolle stagiair

RUIMTEVOLK zoekt een:

Wij hebben vanaf september 2021 weer plek voor een enthousiaste en talentvolle stagiair. We zoeken iemand die met ons door het hele land wil werken aan een duurzame transformatie van steden, dorpen en regio’s. Een gedreven student die tijdens een werkstage praktijkervaring op wil doen met onderzoek, ontwerp, strategische advisering en visievorming.

Tijdens deze werkstage draai je mee in onze enthousiaste projectteams en werk je aan ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken zoals de toekomst van het buitengebied, een passende en toekomstbestendige woningmarkt, de gezonde leefomgeving, verstedelijking en duurzame wijken. Dat kan betekenen dat je mee ontwerpt aan een toekomstvisie voor een jaren ‘70 wijk, de cijfers induikt om in beeld te brengen welke ontwikkelingen er op het buitengebied van een plattelandsgemeente afkomen, een (al dan niet digitale) werksessie begeleidt of meeschrijft aan beleid. Dit alles op onze werkplek in hartje Utrecht, twee minuten lopen vanaf het Centraal Station en (als de coronamaatregelen dit toestaan) bij opdrachtgevers door het hele land.

Wie zoeken wij?
We zoeken een ondernemende en gedreven WO-masterstudent Bouwkunde, Stedenbouw, Planologie, (Sociale- of Economische) Geografie of Landschapsarchitectuur. We zoeken iemand die beschikbaar is vanaf september 2021 voor een periode van vijf maanden, voor vier dagen per week. Iemand die analytische, organisatorische en communicatieve vaardigheden met frisse nieuwsgierigheid weet te combineren. Die ons een helpende hand biedt en tegelijkertijd met een frisse blik naar onze organisatie en projecten kijkt. Ontwerpvaardigheden en ervaring met GIS zijn een pré. Voor deze stageplek is het van belang dat je affiniteit hebt met onderzoek, ontwerp- en advieswerk, en dat je zorgvuldig werkt en flexibel bent.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een stimulerende werkomgeving en een deskundig en enthousiast team waarin volop ruimte is voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Je maakt kennis met uiteenlopende ruimtelijke en maatschappelijke opgaven in de praktijk, op verschillende plekken in Nederland en bij diverse opdrachtgevers. Bij de start van de stage maken we gezamenlijk een plan waarin we persoonlijke ambities en ontwikkelmogelijkheden vastleggen. Er is een stagevergoeding beschikbaar. We vinden het belangrijk een fijne werkplek te zijn voor al onze werknemers, ook voor onze stagiairs. Dat betekent dat we veel persoonlijke aandacht voor je hebben en je visie en deskundigheid serieus nemen.

Heb je interesse? Stuur dan je motivatiebrief, CV en relevante voorbeelden van (ontwerp)projecten of artikelen waaraan je hebt gewerkt naar Janneke Rutgers.

Meer informatie / More information