Architectonisch ontwerptalent

Witteveen+Bos zoekt een:

Wij zijn op zoek naar een architect die projecten benadert vanuit creatieve ambitie en praktische, technische haalbaarheid en die onze expertise Architectuur verder vorm wil geven in een team van gedreven collega’s. Als architect werk je bij ons binnen een multidisciplinaire omgeving aan sterk uiteenlopende architectonische opgaven op verschillende schaalniveaus; van kantoor- tot waterzuiveringsgebouw, van fiets- en voetgangersbrug tot parkeergarage of metrostation. Je werkt samen met verschillende vakspecialisten en disciplines binnen alle sectoren van Witteveen+Bos en je verricht werkzaamheden in de volle breedte van het vak.

Bij grote en/of complexe projecten ondersteun je projectarchitecten met het maken van deelontwerpen. Voor overige projecten ben je in staat zelfstandig architectonische ontwerpwerkzaamheden uit te voeren in alle projectfasen en ga je graag de dialoog aan met vakspecialisten binnen en buiten Witteveen+Bos om tot optimale integrale oplossingen te komen. Je hebt een sterke visuele verbeeldingskracht en gevoel voor detail en materialisatie. Daarnaast denk je op proactieve wijze mee over effectieve manieren om samen met collega’s de markt te benaderen.

Met stedenbouwer Witteveen als één van de founding fathers van Witteveen+Bos, zit ruimtelijk ontwerp al decennia in ons DNA. Het team ruimtelijk ontwerpers van Witteveen+Bos bestaat uit een groeiend aantal van circa 30 architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. Binnen de sector Gebouwde omgeving werk je vanuit de Product-marktcombinatie (PMC) Gebouwen in de groep Architectuur. Wij vinden het uitdagend om te werken aan projecten waarbij wij onze kennis verbreden. Van het ontwerpen van het grootste membraan dak van de Benelux tot aan 3D beton printen en de huisvesting van het Landelijk Tactisch Commando van de Koninklijke Marechaussee. Witteveen+Bos heeft alle benodigde disciplines in huis, de integrale benadering is de kern van onze projectaanpak. Daarbij staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Op dit gebied hebben wij onze eigen ontwerpprincipes ontwikkeld en passen wij de laatste ontwikkelingen toe. Voor deze functie werk je primair op ons kantoor in Rotterdam, maar daarnaast is gedeeltelijke inzet op één van onze andere kantoren mogelijk.

Wat wij vragen

 • een afgeronde architectuur opleiding aan een technische universiteit of Academie van Bouwkunst;
 • 0 tot 3 jaar werkervaring;
 • beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift;
 • een zelfstandige, assertieve en initiatiefrijke houding;
 • overtuigende presentatievaardigheden in woord en beeld;
 • goede kennis van bouwkundige detaillering en het bouwbesluit;
 • beheersing van Sketchup, AutoCAD, Illustrator, InDesign en Photoshop;
 • beheersing van Revit, Rhino en Grasshopper is een pre;
 • aantoonbare affiniteit met duurzaamheid en circulariteit is een pre.

Wat wij bieden

 • een dynamische en uitdagende multidisciplinaire werkomgeving met wisselende projectteams;
 • veelzijdige en uitdagende projecten (integraal, innovatief en gericht op duurzaamheid);
 • veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
 • doorgroeimogelijkheden en ontwikkeling door opleiding/cursussen (waaronder PEP of BEP);
 • een marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn
Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.300 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?
SOLLICITEER DIRECT

Reageren?
Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online met een motivatiebrief (max. 1 A4), een beknopt cv en een portfolio. Voor inlichtingen over deze vacature kunt u contact opnemen met de mevrouw ir. S. (Sascha) Laurense, groepsleider Architectuur, telefoon 06 86 89 82 59. Vacaturenummer NL00537

Meer informatie / More information