BIM-modelleur

Personal Architecture zoekt een:

Ben jij die doorgewinterde Revit modelleur die een ontwerp naar een hoger plan tilt door het technisch perfect uit te werken?

Aan architectenbureaus geen gebrek in Rotterdam. Maar: wil jij de bouw van jouw project niet alleen vanuit je bureaustoel volgen? En geeft maandenlang werken aan hetzelfde project je geen voldoening? Kom dan werken bij een bureau waar jouw ontwikkeling centraal staat en geen dag hetzelfde is…

Personal Architecture (P∙A) werkt met een hecht team aan uiteenlopende opdrachten, van woningen voor particuliere opdrachtgevers tot complexe en grootschalige transformatie opgaven in onder meer de leisure sector. Bij het merendeel van onze projecten zijn we betrokken vanaf het allereerste begin tot en met de uitvoering. Aanvullend op onze architectuur opgaven, bouwen we aan onze eigen ontwikkeldivisie die zich richt op kleinschalige, hoogwaardige stedelijke transformaties en inpassingen. Bij alles wat we doen streven we ernaar een bijdrage te leveren aan een mooiere en duurzame stad met gelukkige bewoners. Of zoals onze slogan luidt: ‘Architecture is not about buildings, it’s about people!’

JOUW ROL
Als BIM-modelleur vorm je de schakel tussen het ruimtelijk ontwerp en de technische uitwerking in de planfasen Definitief Ontwerp, Technisch Ontwerp en Uitvoeringgereed Ontwerp. Je werkt in teamverband aan meerdere opgaven tegelijk en bent in staat om zelfstandig een ontwerp technisch uit te werken. Je communiceert intern met de architecten en modelleurs en extern met de betrokken adviseurs. Tijdens de uitvoering overleg je met aannemers en leveranciers, waarbij het voorkomt dat je afspraken buiten de deur hebt of een bezoek brengt aan de bouwplaats.

JOUW KWALIFICATIES
We zijn op zoek naar een HBO/WO-opgeleide Nederlandssprekende architect/BIM-modelleur (niveau C2) met 4 tot 7 jaar relevante werkervaring in alle projectfasen. Je hebt affiniteit met zowel nieuwbouwopgaven als transformatieopgaven. Werken met BIM-software is voor jou een gegeven en je hebt ruime ervaring met Revit. Met Enscape en Indesign maak je in rap tempo sprekende visualisaties en presentaties. Je kent moeiteloos de weg in het Bouwbesluit, relevante NEN-normeringen en overige regelgeving en weet feilloos of een detail uitvoerbaar is.

Als BIM-modelleur werk je niet zomaar plannen uit: je doel is om een ruimtelijk ontwerp consciëntieus door te ontwikkelen, met als resultaat een Uitvoeringgereed Ontwerp in lijn met het concept dat technisch maakbaar, duurzaam en betaalbaar is. In deze rol ben je creatief, doortastend en proactief, bijvoorbeeld bij het signaleren van risico’s ten aanzien van regelgeving, constructie, bouwfysica of uitvoeringsmethodiek.

Je beschikt over doorzettingsvermogen en zelfbewustzijn. Je werkt graag in teamverband maar legt tegelijkertijd een grote mate van zelfstandigheid aan de dag. Je voelt je in hoge mate verantwoordelijk voor je eigen projecten en bent zelfkritisch. Je maakt je snel nieuwe vaardigheden eigen en hebt de ambitie om door te groeien naar een rol waarin je ook andere modelleurs aanstuurt. Je communiceert helder, effectief en prettig met zowel collega’s als externen.

WAT BIEDEN WIJ
Wij bieden onze medewerkers aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. We betalen tenminste conform CAO, en afhankelijk van je prestaties, daarboven. Uiteraard zien wij er in de huidige tijd op toe dat er voor iedereen goede thuiswerkomstandigheden gecreëerd worden. Bij Personal Architecture staat persoonlijke ontwikkeling centraal: iedere medewerker heeft een persoonlijk ontwikkelplan, wordt intensief gecoacht en ontwikkelt zich op basis van zijn/haar talenten en intrinsieke motivatie. Voor iedereen is daartoe een ontwikkelbudget beschikbaar. Daarnaast zorgen we voor gezamenlijke lunch, borrelen we regelmatig en organiseren we leuke excursies.

Bij P∙A kom je terecht in een dynamische omgeving, waar iedere dag gezocht wordt naar nieuwe uitdagingen, kansen en oplossingen; een innovatieve omgeving waar het presenteren in Virtual Reality al enkele jaren de norm is. Bij P∙A gaan teamwork en eigen verantwoordelijkheid hand in hand. De werksfeer is informeel en gebaseerd op wederzijds vertrouwen; we zijn gewend elkaar feedback te geven en van elkaar te leren. Er wordt hard en serieus gewerkt, maar er is altijd ruimte voor een goede grap of een gezellige borrel. P∙A is bovendien volop in beweging: recent zijn we verhuisd naar ons nieuwe kantoorverzamelgebouw ‘firma230’ (zie firma230.nl) dat we zelf hebben ontwikkeld en ondertussen bouwen we met plezier en energie verder aan onze architectuur- en ontwikkelportfolio.

PROCEDURE

Wil je in aanmerking komen voor deze functie? Stuur dan je portfolio, CV en je motivatiebrief naar info@personal-architecture.nl, ter attentie van Maarten Polkamp, met als onderwerp ‘sollicitatie Revit/ BIM-modelleur’. Bekijk ondertussen onze projecten op onze website en dit filmpje om een indruk te krijgen van ons team: https://youtu.be/wrjMp5mjsRU