Top-architect (4-6 jaar ervaring)

Personal Architecture zoekt een:

Verenig jij conceptuele denkkracht en ontwerptalent met een voorliefde voor duurzame, ambachtelijke en functionele gebouwen?

Aan architectenbureaus geen gebrek in Rotterdam. Maar: wil jij de bouw van jouw project niet alleen vanuit je bureaustoel volgen? En geeft maandenlang werken aan hetzelfde project je geen voldoening? Kom dan werken bij een bureau waar jouw ontwikkeling centraal staat en geen dag hetzelfde is…

Personal Architecture (P∙A) werkt met een hecht team aan uiteenlopende opdrachten, van woningen voor particuliere opdrachtgevers tot complexe en grootschalige transformatie opgaven in onder meer de leisure sector. Bij het merendeel van onze projecten zijn we betrokken vanaf het allereerste begin tot en met de uitvoering. Aanvullend op onze architectuur opgaven, bouwen we aan onze eigen ontwikkeldivisie die zich richt op kleinschalige, hoogwaardige stedelijke transformaties en inpassingen. Bij alles wat we doen streven we ernaar een bijdrage te leveren aan een mooiere en duurzame stad met gelukkige bewoners. Of zoals onze slogan luidt: ‘Architecture is not about buildings, it’s about people!’

JOUW ROL
Als architect ben je een belangrijke speler in de ontwerpfasen Voorontwerp, Definitief Ontwerp en Technisch Ontwerp. Je schakelt rechtstreeks met de partners over het ontwerp, werkt in teamverband aan meerdere opgaven gelijktijdig en bent in staat zelfstandig concepten en ideeën (technisch) uit te werken. Je communiceert met opdrachtgevers, eindgebruikers en adviseurs. Geregeld heb je afspraken buiten de deur en bezoek je de bouwplaats.

JOUW KWALIFICATIES
We zijn op zoek naar een WO-opgeleide Nederlandssprekende architect (niveau C2) met 4 tot 6 jaar relevante werkervaring in alle projectfasen. Je hebt affiniteit met zowel nieuwbouwopgaven als transformatieopgaven. Werken met BIM-software is voor jou een gegeven en je hebt bij voorkeur ervaring met Revit. Als ontwerper schakel je moeiteloos tussen de schetspen en Sketchup. Met Enscape en Indesign maak je in rap tempo sprekende visualisaties en presentaties. Bovendien ben je gemotiveerd te leren ontwerpen en presenteren in een Virtual Reality omgeving.

Als architect bij P∙A ben je in staat om een ontwerpopgave abstract, conceptueel en integraal te benaderen, maar ook om een ontwerp consciëntieus door te ontwikkelen in de latere planfasen. Je bent creatief, doortastend en proactief, bijvoorbeeld bij het signaleren van knelpunten, ontwerpuitdagingen en projectrisico’s.

Als persoon beschik je over doorzettingsvermogen en zelfbewustzijn. Je werkt graag in teamverband maar legt tegelijkertijd een grote mate van zelfstandigheid aan de dag. Je voelt je in hoge mate verantwoordelijk voor je eigen projecten. Je maakt je snel nieuwe vaardigheden eigen en hebt de ambitie om door te groeien naar de rol van projectarchitect die in staat is een team aan te sturen en projecten zelfstandig op te pakken. In contacten met externen doorgrond je de context, ben je je bewust van de verschillende belangen aan tafel en ben je in staat effectief en prettig te communiceren met opdrachtgevers en stakeholders.

WAT BIEDEN WIJ
Wij bieden onze medewerkers aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. We betalen tenminste conform CAO, en afhankelijk van je prestaties, daarboven. Uiteraard zien wij er in de huidige tijd op toe dat er voor iedereen goede thuiswerkomstandigheden gecreëerd worden. Bij Personal Architecture staat persoonlijke ontwikkeling centraal: iedere medewerker heeft een persoonlijk ontwikkelplan, wordt intensief gecoacht en ontwikkelt zich op basis van zijn/haar talenten en intrinsieke motivatie. Voor iedereen is daartoe een ontwikkelbudget beschikbaar. Daarnaast zorgen we voor gezamenlijke lunch, borrelen we regelmatig en organiseren we leuke excursies.

Bij P∙A kom je terecht in een dynamische omgeving, waar iedere dag gezocht wordt naar nieuwe uitdagingen, kansen en oplossingen; een innovatieve omgeving waar het presenteren in Virtual Reality al enkele jaren de norm is. Bij P∙A gaan teamwork en eigen verantwoordelijkheid hand in hand. De werksfeer is informeel en gebaseerd op wederzijds vertrouwen; we zijn gewend elkaar feedback te geven en van elkaar te leren. Er wordt hard en serieus gewerkt, maar er is altijd ruimte voor een goede grap of een gezellige borrel. P∙A is bovendien volop in beweging: recent zijn we verhuisd naar ons nieuwe kantoorverzamelgebouw ‘firma230’ (zie firma230.nl) dat we zelf hebben ontwikkeld en ondertussen bouwen we met plezier en energie verder aan onze architectuur- en ontwikkelportfolio.

PROCEDURE
Wil je in aanmerking komen voor deze functie? Stuur dan je portfolio, CV en je motivatiebrief naar info@personal-architecture.nl, ter attentie van Maarten Polkamp, met als onderwerp ‘sollicitatie top-architect’. Bekijk ondertussen onze projecten op onze website en dit filmpje om een indruk te krijgen van ons team: https://youtu.be/wrjMp5mjsRU