stedenbouwkundige

Gemeente Sudwest-Fryslan zoekt een:

Algemeen
De grootste gemeente van Nederland (qua oppervlak) zoekt een ervaren ‘hands-on’ stedenbouwkundige met een brede blik. In de 6 steden en 83 dorpen van Súdwest Fryslân is het de uitdaging om samen met anderen ontwerpend vorm te geven aan de toekomst. De kernkwaliteit van het landschap, de steden en dorpen vormen de basis voor ontwikkelingen.

SDG Gemeente
Gemeente Súdwest Fryslân zet geluk, brede welvaart en gezondheid op de eerste plaats bij ontwikkelingen, zodat de kernen bereikbaar en leefbaar blijven én ruimte bieden aan opgaven als klimaatadaptatie en de energietransitie. De gemeente werkt vanuit de Sustainable Development Goals. Als stedenbouwkundige speel jij een grote rol in het maken van plannen. Zo komt er een grote woonopgave op de gemeente af, waar jij een belangrijke rol speelt. Je hebt daarbij een duidelijk beeld over de ontwikkeling van kleine en grote historische kernen en adviseert over de vorming en vooruitgang van gebieden en projecten.

Onze organisatie
Als één van de grootste organisaties in Fryslân (ruim 900 medewerkers) bieden we volop kansen en uitdagingen. De organisatie bestaat uit vier grote dienstverleningsketens. Als stedenbouwkundige werk je binnen de Keten Omgeving.

Samenwerken
We zijn op zoek naar ontwerpkracht; een dynamische en flexibele denker en doener met ruime ervaring. Als stedenbouwkundige kun je goed samenwerken. Je werk binnen een integrale expertisegroep omgevingskwaliteit, een hecht all-round team. Je schakelt continue met collega’s, inwoners, betrokken ontwikkelaars en andere belanghebbenden. Je werkt oplossingsgericht om opgaven te laten landen in het gebied. Je werkt aan een grote diversiteit van projecten. Denk aan multifunctionele stedenbouwkundige transformaties, gebiedsontwikkeling, woonplannen, beeldkwaliteitsplannen en stedenbouwkundige inpassingsopgaves. Jouw advisering gaat hierbij breder dan stedenbouw: jij bent verbindende factor tussen de diverse inhoudelijke disciplines. Ook breng je ideeën in voor de korte- en lange termijnvisie van de gemeente. Die ideeën verbeeld je, samen met jouw collega’s, tot concrete plannen op stedelijk en gebiedsniveau. Daarmee vervul je gelijk een actieve rol in de implementatie van de Omgevingswet.

Profiel

  • WO werk- en denkniveau; afgeronde master Stedenbouw of vergelijkbaar.
  • Registratie als stedenbouwkundige (SBA) of aantoonbare ervaring.
  • Minimaal vijf jaar relevante ervaring met projectleiderschap/ procesbegeleiding/ontwerp, aangetoond met je CV en portfolio.
  • Tenminste vijf jaar werkervaring met standaarden en (wettelijke) eisen die gesteld worden aan Wro producten zoals ruimtelijke onderbouwingen en bestemmingsplannen.

Wij bieden:

  • Een veelzijdige functie waarbij je een cruciale positie in het team inneemt; jij bent het creatieve brein achter een project.
  • Een hechte en platte organisatie, met ruimte voor ontwikkeling en ideeën.
  • Een grote diversiteit aan inspirerende projecten.
  • Als uitgangspunt bieden wij een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • De functie is ingedeeld in functieprofiel Medewerker Ontwikkeling II, waaraan een salaris is verbonden maximaal € 5.169,- (functieschaal 11) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, exclusief een individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een vrij besteedbaar budget via IKB, opleidingsmogelijkheden en flexibele werktijden.

Informatie en solliciteren:
De volledige vacature kan je vinden op: https://www.werkeninfriesland.nl/vacature/stedenbouwkundige-2/

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harm-Jan de Hoo, Ketenmanager RO, via 06-28244788 of mailen naar h.dehoo@sudwestfryslan.nl.
Je kunt je reactie tot en met 12 september 2021 sturen naar sollicitatie@sudwestfryslan.nl onder vermelding van vacaturenummer OMG-2021-13e.

Meer informatie / More information