Faculteitsmanager

Academie van Bouwkunst zoekt een:

Wat ga je doen?
Als faculteitsmanager ben je verantwoordelijk voor de onderwijsondersteunende afdelingen en processen binnen de academie zoals het studiesecretariaat, de financiële administratie, de managementassistenten, de huismeesters, de receptie, de werkplaatsen en de mediatheek. Je fungeert als een verbinder, zowel tussen de verschillende afdelingen binnen de academiegemeenschap, als in de samenwerking binnen de AHK. Je bent verantwoordelijk voor het planning & control-proces van de academie in samenwerking met de afdeling Concerncontrol van de AHK en vertaalt de meerjarenbegroting naar financieel beleid. Daarnaast draag je zorg voor het personeelsbeleid van de academie.

Je rapporteert aan de directeur en bent lid van het managementteam (MT). Binnen het MT neem je de leiding bij diverse verbeterprojecten op het gebied van bedrijfsprocessen en ICT; regelmatig in samenwerking met verschillende afdelingen van de AHK.

ICT-projecten spelen binnen het onderwijs een grote rol; het aanbod van onderwijs en administratieve software wordt vernieuwd en de mogelijkheden van online onderwijs en archivering/storage worden vergroot. Als faculteitsmanager adviseer je over en behartig je vraagstukken op academieniveau op het gebied van bedrijfsvoering (facilitaire zaken, huisvesting, ICT en financiën).

Wie ben jij?

 • je hebt minstens vijf jaar ervaring met leidinggeven en het aansturen van verschillende teams op het gebied van competenties en resultaat;
 • je hebt ervaring met personeelsbeleid – bij voorkeur binnen het onderwijs;
 • je hebt ervaring met het schrijven van managementrapportages;
 • je hebt ervaring met processen organiseren en projectmatig werken;
 • je hebt ervaring met verandermanagement op het gebied van ICT en organisatie;
 • je bent een resultaatgerichte collega die zelfstandig zaken signaleert en oppakt;
 • je hebt een relevante hbo- of universitaire opleiding, werkervaring binnen de publieke sector of het onderwijs is een pre.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je je herkent in het volgende:

 • je bent een people manager en teamplayer;
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • je hebt een dienstverlenende houding;
 • je hebt affiniteit met de wereld van ontwerp en onderwijs;
 • je bent flexibel, stressbestendig en kan omgaan met piekbelasting;
 • je spreekt Nederlands en Engels.

Wie zijn wij?
De Academie van Bouwkunst bestaat uit een klein team van vaste en tijdelijke medewerkers. We streven binnen de academie naar een inclusieve leer- en werkomgeving die de basis vormt voor kwaliteit, nieuwe ideeën en creativiteit. Studenten, docenten en medewerkers moeten zich op elk niveau van de organisatie welkom en gezien voelen en de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Zowel in het studieprogramma, de samenstelling van de studenten- en docentengroepen en in het team is hier aandacht voor. Deze beweging is in ontwikkeling en als jij hieraan kunt bijdragen, zijn wij benieuwd naar je ideeën.

We bouwen aan een duurzame toekomst. De academie signaleert een urgentie: veel opgaven die met de klimaatverandering, de waterproblematiek (zeespiegelstijging en overstromingen), de circulaire economie, het circulair bouwen en een afnemende biodiversiteit te maken hebben (om maar een paar uitdagingen te benoemen), zijn complexe ruimtelijke opgaven. De academie ziet het mede als haar verantwoordelijkheid om de toekomstige generatie ontwerpers in het ruimtelijk domein de benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen om een rol van betekenis te spelen.

Wat bieden wij?
De Academie van Bouwkunst biedt een prettige werkkring centraal gelegen in Amsterdam. De functieschaal is afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal schaal 12 (maximum € 5.717,25 per maand bij een volledig dienstverband, exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. Het betreft een aanstelling voor een jaar met het perspectief tot verlenging. Als je bij de AHK komt werken, vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij indiensttreding.

Wil je meer weten?
Je kunt solliciteren door voor 13 september 2021 jouw sollicitatie-/motivatiebrief en cv te sturen naar Sanne Blok, via vacature-avb@ahk.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 14 september, de tweede gespreksronde is op dinsdag 21 september. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen van de Rijksoverheid wordt besloten of de gesprekken online of offline plaatsvinden.
Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact opnemen met Madeleine Maaskant, directeur Academie van Bouwkunst, via m.maaskant@ahk.nl. Zij beantwoordt je vragen met plezier.

Wil je meer weten over de Academie van Bouwkunst? Kijk op onze website en lees meer over onder andere de opleiding(en), het onderzoek, het onderwijsmodel en de (internationale) community op www.bouwkunst.ahk.nl.

Meer informatie / More information