Senior Landschapsarchitect

Gemeente Rotterdam zoekt een:

In Rotterdam staan we voor grote, complexe opgaven. Zo maken we de buitenruimte in hoog tempo groener, gezonder, toegankelijker en veiliger. Onze 7 Stadsprojecten zijn hier mooie voorbeelden van.

Dit ga je doen
Je houdt je met name bezig met opdrachten in de noordelijke stadswijken van Rotterdam. Waaronder Delfshaven (inclusief Merwe-Vierhavens), Noord en Kralingen-Crooswijk.

 1. Agenderen van opgaven richting opdrachtgevers en bestuur
  Als gebiedssenior heb je het overzicht over jouw gebied en zie je wat er nodig is. Je neemt plaats in een stuurgroep, supervisieoverleg of programmateam en hebt een stevige, proactieve positie bij het samenstellen van het werkpakket van het komende jaar. Je kunt goed prioriteren en overlegt waar nodig met jouw teammanager. Je adviseert over het wel of niet uitbesteden van opdrachten aan externe partijen, formuleert de opgave en toetst het resultaat. Je signaleert lacunes in stedelijk beleid en werkt samen met stedelijke collega’s aan nieuwe producten. Andersom vertaal je stedelijk beleid (fysiek en sociaal beleid) naar projecten in de gebieden en adviseer je zo over verbeteringen op het vakgebied. Daarnaast fungeer je als een stevige gesprekspartner van opdrachtgevers en het bestuur, die veelal in de beginfase van een vraagstuk betrokken zijn.
 2. Coachen van de ontwerpers (10 – 15 fte) op inhoud en proces
  Voor de ontwerpers in het team ben je het eerste aanspreekpunt, waarbij je impasses doorbreekt en helpt in het samenbrengen van belangen. Je kent de interne overlegstructuur en weet waar iets geagendeerd kan worden of hoe iets op een bestuurlijke tafel kan belanden. Ook adviseer je jouw teammanager ten aanzien van werkverdeling en ontwikkelpunten van medewerkers.
 3. Strategisch procesmatig handelen
  Je stuurt en adviseert op processen richting projectmanagers, directie en bestuurlijk opdrachtgevers. In een omgeving met tegengestelde belangen en complexe situaties, formuleer je scherp welke stappen het beste te doorlopen. Zo lever je een richtinggevende bijdrage aan de strategiebepaling. Dit doe je vanuit je eigen vakgebied, zonder andermans belang uit het oog te verliezen. Gevraagd of op eigen initiatief zit je aan tafel bij de directie of het bestuur.
 4. Richting geven aan de ontwikkeling en positionering van het vakgebied
  Je volgt (inter)nationale ontwikkelingen en resultaten van onderzoeken op het vakgebied. Je initieert nieuwe samenwerkingsverbanden, onderhoudt netwerken en draagt bij aan innovatie en kennisuitwisseling. Je vervangt de expert waar nodig op verschillende gelegenheden.

Jouw profiel

 • Je hebt een relevante wo-opleiding afgerond (bijvoorbeeld Landschapsarchitectuur aan de TU Delft, de WUR of Academie van Bouwkunst).
 • Je neemt rond de 10 jaar relevante werkervaring mee, bijvoorbeeld opgedaan bij een commercieel bureau, andere gemeente of provincie.
 • Je bent ontwerpend sterk en blinkt uit in strategische oriëntatie en overtuigingskracht.
 • Je creëert op natuurlijke wijze draagvlak en wordt als vanzelfsprekend benaderd door andere partijen, intern en extern, om input te leveren.
 • Je bewaart de rust in het team en houd je goed staande in een complexe niet-lineaire omgeving.
 • Uiteraard verwachten we een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod
Flexibele werktijden, een 32-urige werkweek of de mogelijkheid om extra verlof op te bouwen, is allemaal mogelijk.
Een mooie mix van werken op locatie, in de stad of vanuit huis. Waarbij het uitgangspunt niet kantoor is, maar de plek waar jij jouw werk het beste kunt doen.
Thuiswerkfaciliteiten, zodat je ook thuis of onderweg je werk goed kunt doen.
Een salaris van maximaal €6.365,- (schaal 13) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Op jaarbasis heb je een individueel keuzebudget van 17,05%, dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld aanschaf van een fiets, een fitnessabonnement of vakantiegeld.
Een pensioenregeling via het ABP.
De mogelijkheid om jouw kennis, kunde en ervaring over te dragen op minder ervaren collega’s.

Net niet wat je zoekt? We hebben ook andere vacatures voor landschapsarchitecten: https://www.werkenvoorrotterdam.nl/vacatures?q=landschapsarchitect

Meer informatie / More information