docent Architectuur

Hogeschool van Amsterdam zoekt een:

Binnen de opleiding Built Environment werken we aan opgaven die een sterke relatie hebben met de stad. Belangrijke thema’s binnen de afstudeerrichting Architectuur zijn klimaat, circulair bouwen, sociaal en maatschappelijk, natuur stad en architectuur. Onderliggend aan al deze thema’s gaat het binnen onze afstudeerrichting over de belevingswaarde van de gebouwde omgeving.

Als ontwerper benader je de opgaven sterk integraal en heb je ruime ervaring in de actuele architectuuropgaven. Ervaring en affiniteit met de eerdergenoemde thema’s is een pre. Je kent het vak en je bent nieuwsgierig naar de vele nieuwe ontwikkelingen die gaande zijn. Daarnaast heb je de ambitie je kennis te delen met de volgende generatie en hen te enthousiasmeren, onderwijzen en ze bewust te maken en te begeleiden in het kader van de huidige en toekomstige bouwopgaves.

Je verzorgt verschillende lessen zoals (werk)colleges, ateliers, workshops en begeleidt studenten bij projecten, minoren en het afstudeeronderzoek. Daarnaast begeleid en coach je studenten in hun ontwikkeling naar een zelfstandige, onderzoekende en ontwerpende professional.

Meer informatie / More information