Senior bouwkundige / BIM modelleur

Common Affairs zoekt een:

Common Affairs is een prijswinnend architectenbureau gevestigd in Loods 6 aan het IJ in Amsterdam. Met een hecht, internationaal en multidisciplinair team van circa 20 enthousiaste vakmensen werken we aan een grote diversiteit van projecten op het gebied van utiliteitsbouw, woningbouw, stedenbouw en interieur.

Rol en taken
Ter versterking van ons team zoeken we per direct een ervaren bouwkundig ontwerper. Als senior bouwkundige/BIM-modelleur ben je vanaf het Voorontwerp tot aan de uitvoering betrokken bij de uitwerking van onze ontwerpen.

In een projectteam met architect-partner, senior- en junior architecten en bouwkundig ontwerpers geef je richting aan de technische en de BIM uitwerking. Met je uitgebreide ervaring zet je gemakkelijk details op, die het ontwerp versterken, aan de regels voldoen en bouwbaar zijn.

Je bent constructief kritisch t.a.v. het proces en de kwaliteit van zowel je eigen werk als dat van je collega’s, zodat je als team in goede samenwerking tot een mooi en goed resultaat komt. Binnen de uitwerkingsfasen van je projecten plan je de werkzaamheden en bewaak je het budget. Je kunt makkelijk schakelen in de variatie aan projecten en fasen waarin je werkt.

De efficiënte toepassing van 3D uitwerking en BIM in Revit is een belangrijk aspect in onze projecten. Je hebt hier ruime ervaring mee en bent geïnteresseerd in de actuele ontwikkelingen op dit vlak en draagt daarmee in belangrijke mate bij aan de onze continue ontwikkeling op dit vlak.

Je stuurt op een prettige manier de collega’s aan die het ontwerp met je uitwerken en pakt de externe contacten met andere adviseurs en opdrachtgever in de uitwerkende en uitvoerende fasen vanzelfsprekend op.

Ben jij dit?

 • Enthousiast, collegiaal en communicatief vaardig;
 • Teamspeler, precies en vindingrijk;
 • Een afgeronde bouwkunde hbo of TU-AvB opleiding;
 • 5 tot 10 jaar relevante werkervaring;
 • Goede kennis van de bouwtechniek en een brede ervaring in het technisch detailleren;
 • Grondige en actuele kennis van de bouwregelgeving;
 • Ruime ervaring en interesse in de uitwerking in REVIT en BIM en de uitwisseling hierin met overige bouwpartners;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift. (minimaal taalniveau C1) Interne overleggen zijn ook vaak in het Engels.

We bieden je:

 • Prettige en informele werkomgeving, met korte lijnen in hartje Amsterdam;
 • Werkweek waarbij je deels vanuit huis en deels op ons kantoor met geweldig uitzicht kan werken.
  Ook na COVID zal de mogelijkheid blijven om deels vanuit huis te werken, al zijn we graag regelmatig samen op kantoor!
 • Een arbeidscontract voor 32-40 uur per week;
 • Marktconform salaris op basis van de Architecten-cao (afhankelijk van ervaring schaal J-K, € 3.250 – € 4.600 op basis van fulltime) inclusief een budget en uren voor ontwikkeling en 6 weken vakantie naar rato;
 • Datum indiensttreding op korte termijn.

Belangstelling?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail je sollicitatie met cv en portfolio naar Mirko Post: vacature@commonaffairs.nl.
Eventuele vragen kun je per mail stellen.
Kijk voor meer info over ons op www.commonaffairs.nl

Wij vinden een diverse samenstelling van ons team belangrijk en nodigen nadrukkelijk ook vrouwen uit om te reageren.

Meer informatie / More information