Junior Landschapsarchitect

Gemeente Rotterdam zoekt een:

Als je door Rotterdam loopt, zie je het meteen: hier is altijd wel wat aan de hand. Van hoge hijskranen tot stratenmakers op de grond. In Rotterdam wordt gebouwd! We bouwen extra woningen, scholen en voorzieningen. We maken de buitenruimte in hoog tempo groener, gezonder, toegankelijker en veiliger. Opgaven die grote uitdagingen voor landschapsarchitecten met zich meebrengen. Voor deze opgaven zoekt de gemeente Rotterdam een aantal ambitieuze junior landschapsarchitecten.

Wat houdt het dan in?
Je komt te werken op de afdeling Ruimtelijk Ontwerp & Advies. Een afdeling met 140 collega’s, waarvan 40 landschapsarchitecten. Op deze afdeling werk je nauw samen met stedenbouwkundigen, tekenaars en grafisch ontwerpers. Integraal denken is een basisprincipe bij ons. De laatste jaren zijn er weer flink wat jonge collega’s aan de afdeling toegevoegd. Studenten aan de Academie van Bouwkunst, trainees, maar ook pas afgestudeerden.

We koppelen je aan een ervaren landschapsarchitect uit één van onze gebiedsteams, met wie je de projecten en de taken verdeelt. Samen maken jullie bijvoorbeeld visies, masterplannen of een programma van eisen voor een inrichtingsplan. Afhankelijk van je ervaring, kan je snel ook zelfstandig kleinere projecten doen. Ons doel is sowieso om je op verschillende schaalniveaus te laten werken.

Projecten waar we aan werken kun je gerust toonaangevend en complex noemen, ze staan dagelijks in de krant. Vergroening is uiteraard een belangrijk thema en een randvoorwaarde voor verdichting van de stad.

Link naar de vacature met meer informatie: https://www.werkenvoorrotterdam.nl/vacatures/junior-landschapsarchitect-11499

Meer informatie / More information