Beleidsmedewerker Landbouw Stikstof

Provincie Zuid-Holland zoekt een:

Senior Beleidsmedewerker Landbouw Stikstof
36 uur | Den Haag

Wij staan met elkaar voor de opgave om de uitstoot van stikstof sterk te verminderen. Daarom zijn in de Zuid-Hollandse uitvoeringsagenda stikstof voor de verschillende sectoren actielijnen geformuleerd. Dit zijn natuurherstel, verduurzaming stedelijk netwerk en mobiliteit, transitie Haven Industrieel Complex en landbouw. Wil jij werken aan een thema wat bijzonder actueel en noodzakelijk is? Lees dan gerust verder!

Dit maakt de functie interessant

 • Het is een afwisselende functie met zowel coördinerende, adviserende en beleidsmatige componenten
 • Je bouwt een groot netwerk op zowel binnen als buiten de provincie
 • Je draagt bij aan verduurzaming van de landbouw in Zuid-Holland een duurzame toekomst van de landbouw in Zuid-Holland

Dit is jouw profiel
Voor deze functie neem je aantoonbare kennis mee over stikstof en van de agrarische sector. Je bent op de hoogte van de impact van de stikstof-maatregelen voor deze sector. Je hebt een goed netwerk in de wereld van landbouw/veeteelt, bij voorkeur in West-Nederland. Je bent daardoor instaat om beleid en kennis te vertalen naar wat dit betekent voor de uitvoering in de (boeren)praktijk. Daarvoor is het een pré dat je kennis hebt van overheidsorganisaties en dan in het bijzonder de provincie Zuid-Holland, Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en gemeenten.

Verder neem je het volgende mee:

 • Een afgeronde WO-opleiding in een relevante richting van landbouw, natuur of ruimtelijke ordening
 • Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van Stikstof en agrarische verduurzamingsvraagstukken
 • Een sterk verbindend en coördinerend karakter, communicatief vaardig en accuraat
 • En een gezonde dosis gedrevenheid en resultaatgerichtheid.

Dit bieden we

 • Salarisniveau: Salarisschaal 12
 • Maandsalaris: min. € 3.996 – max. € 5.708
 • Dienstverband: Tijdelijke arbeidsovereenkomst
 • Minimumaantal uur: 36
 • Maximaal aantal uur: 36

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% boven op jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000, – per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan. We werken nu nog thuis, maar in de toekomst hybride: deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken
De afdeling Water en Groen zet zich in voor behoud, ontwikkeling en beleving van het groen in Zuid-Holland. We werken met vele partners aan zoveel mogelijk gevarieerd groen in de provincie. We hebben aandacht voor natuur, recreatie en (duurzame) landbouw. We stropen onze mouwen graag op om de Europese natuurdoelstellingen te behalen. We zijn gedreven om de biodiversiteit in Zuid-Holland centraal te laten staan in onze werkwijze. Zo zien wij onszelf als dé partner in Zuid-Holland die toegevoegde waarde biedt. Dat kan zijn met het delen van onze kennis, ons netwerk en/of geld.

Sollicitatieprocedure
Je kunt op deze vacature reageren t/m 24 oktober via de sollicitatiebutton. Indien er voldoende reacties binnenkomen op de vacature sluiten wij deze mogelijk eerder. Wees daarom snel met reageren!

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) werving – en selectiebureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Als interne kandidaat blijft je rechtspositie ongewijzigd.

Bekijk de vacaturepagina voor meer informatie!

Meer informatie / More information