redacteur / redactrice

Archined zoekt een:

Archined is sinds 1996 een onafhankelijk en kritisch journalistiek online vaktijdschrift over architectuur en meer dat community based is. De redactie stelt zich tot doel kennis over architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur te verspreiden en het gesprek te bevorderen. We richten ons nadrukkelijk op de culturele kant van het vakgebied. Onze artikelen worden geschreven door mensen uit het veld: ontwerpers, academici, studenten… Wij zien het als onze taak kweekvijver te zijn voor, en een podium te bieden aan (nieuwe) kritische talenten.

Dit jaar zijn we het langlopende multi-project The Persistence of Questioning gestart met kritische reflecties voor de toekomst over architectuur en meer. Met dit project willen we de vakwereld verleiden uit hun bubbels te komen en zich reflectief uit te spreken over de richting die de architectuur in de (nabije) toekomst zou moeten opgaan. We maken gebruik van verschillende vormen om de vraagstukken te adresseren en een platform te bieden voor inhoudelijke discussie en gesprekken. Eerder initieerden wij onder meer het Podcast Pilot Project, de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek en Archined Unplugged.

Archined bestaat uit een klein en hecht team dat ondersteund wordt door een grote diverse groep enthousiaste correspondenten en een stichtingsbestuur. We zoeken een redacteur / redactrice voor 24 uur per week met ingang van 1 januari 2022.

De werkzaamheden omvatten onder meer:
– Redactionele werkzaamheden (redigeren van artikelen, contacten onderhouden met correspondenten, beeldredactie, online publiceren van artikelen, distributie via sociale media)
– Redactioneel en inhoudelijk participeren in het project The Persistence of Questioning
maar ook
– Af en toe zelf een artikel schrijven
– Het testen van ‘nieuwe’ publicatievormen
– Het initiëren van offline-gesprekken
– Overige bureauwerkzaamheden

Onze ideale collega heeft:
– Een afgeronde master ontwerpopleiding of kunsthistorische opleiding
– Aantoonbare interesse in journalistiek en actualiteit is een pré
– Beheerst het Nederlands in spraak en schrift
Is:
– Flexibel in geest
– Initiatiefrijk en pro-actief
– Communicatief en sociaal vaardig
– Kritisch
En:
– Werkt gestructureerd en nauwgezet
– Kan zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren

Wat bieden wij?
Een baan voor 24 uur per week. Het is de intentie om na een proefperiode een vaste werkrelatie aan te gaan
– Een fijne en inspirerende werkplek bij Workspaces op de 5e verdieping van Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25 in Rotterdam, deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden
– Een eigen laptop en telefoon
– Een gezonde balans tussen werk en privé

Solliciteer!
Solliciteren kan tot 25 oktober. Stuur een motivatiebrief, twee door jou gemaakte kritieken of reflecties waarvan er in ieder geval één geschreven is, plus je cv naar office@archined.nl t.a.v. Marina van den Bergen.

Meer informatie / More information