Landschapsarchitect

Rijksoverheid zoekt een:

Functieomschrijving
De buitenruimtes van kazerneterreinen, justitiële inrichtingen en rijkskantoorcomplexen in Nederland. Daar ga jij als landschapsarchitect of –ontwerper in Utrecht mee aan de slag. Samen met een groep van buitenruimtespecialisten adviseer je over de ontwikkeling, transformatie én instandhouding van onze rijksvastgoedcomplexen.

Dit doe je binnen interdisciplinaire projectteams van het Rijksvastgoedbedrijf en het adviesteam van de sectie Stedelijke Inrichting. Jij stuurt collega’s aan, waarbij je inspireert, verbindt én enthousiasmeert. Het werkpakket? Dat is erg gevarieerd. Zo analyseer je de opdrachten en vertaal je deze naar de markt, begeleid je processen rond nieuwbouwopgaven en maak je inrichtingsplannen. En ontwerp je onderscheidende buitenruimten die goed aansluiten bij de gebruikers van het complex. Daarbij hoort ook het esthetisch toetsen van gerealiseerd werk.

Verder zet je buitenruimten binnen en buiten het Rijksvastgoedbedrijf op de agenda en draag je actief bij aan de ontwikkeling van het team. Zo deel je jouw specialistische kennis, signaleer en implementeer je nieuwe ontwikkelingen en zoek je naar oplossingen voor project- en procesoverstijgende dilemma’s.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-master of wo-opleiding in landschapsarchitectuur afgerond.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als landschapsarchitect en aantoonbare ervaring met hoogstedelijke opgaven.
 • Je hebt ervaring met het coördineren van werkzaamheden binnen een vakinhoudelijk team.
 • Je hebt ervaring met het werken in discipline-overstijgende teams.
 • Je hebt inzicht in en ervaring met processen en dilemma’s rond de ontwikkeling en instandhouding van buitenruimten.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werk binnen een overheidsorganisatie.

Verder heb je de volgende competenties:

 • Je kunt goed zelfstandig werken en werkzaamheden organiseren en coördineren.
 • Je werkt graag samen, luistert naar anderen en voelt goed aan wat zij nodig hebben.
 • Je hebt een analytisch en onderzoekend talent.
 • Je kunt jouw ideeën goed omzetten in woord én beeld.
 • Je hebt oog voor dilemma’s en kansen. Zowel ruimtelijk, functioneel als procesmatig.
 • Je bent betrokken bij mens, maatschappij en de buitenruimtedisciplines.
 • Je hebt een duidelijke visie, die je ook durft uit te dragen.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 4 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitatiegesprekken vinden via videobellen plaats. Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dan ontvang je hiervoor een instructie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf word je gevraagd om mee te doen aan een veiligheidsonderzoek. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • We stimuleren duurzaamheid en reizen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer (ov). Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed bereikbaar zijn met het ov kun je gebruikmaken van een bedrijfsauto.
 • We werken onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je hebt daarom de mogelijkheid om soms op een andere locatie of thuis te werken. Samen met het clusterhoofd bepaal je hoe je hier invulling aan geeft.

Solliciteren?
Rijksvastgoedbedrijf nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie / More information