Senior technisch adviseur bouwkunde

Rijksoverheid zoekt een:

Je kunt je voorstellen dat een museum aan andere bouwkundige kwaliteitseisen moet voldoen dan een kantoor. En bij een renovatie van een gevangenis zijn er nog strengere eisen waarmee je rekening houdt. Als senior technisch adviseur bouwkunde draagt jouw deskundige advies eraan bij dat historische én nieuwe rijksgebouwen in Noord-Holland en Utrecht in topconditie blijven.

Als senior technisch adviseur bouwkunde bereid je contracten voor bouwkundig onderhoud en beheer van uiteenlopende overheidsgebouwen en -objecten voor. Hierbij let je op de normen en kwaliteitseisen en zorg je dat alle marktpartijen in de bouwsector gelijke kansen krijgen. Je controleert bestekken, ramingen, ontwerpen en vraagspecificaties die extern of door collega’s gemaakt worden. En maakt deze zelf ook. Daarnaast coördineer je complexe, omvangrijke en risicovolle onderhouds- en renovatieprojecten als Technisch Manager. Je brengt onder meer in kaart wat de wensen van de gebruikers van het pand zijn en aan welke bouwkundige eisen een project moet voldoen. Ook signaleer je kansen en valkuilen, vind je hier oplossingen voor én presenteer je deze binnen je eigen team en de projectteams.

Het cluster Bouwkunde is in drie ‘zuilen’ verdeeld. Jij bent als adviseur verantwoordelijk voor de ‘zuil’: regionale projecten en planmatig onderhoud. Hierin werk je nauw samen met de twee collega adviseurs van de twee andere ‘zuilen’ en het clusterhoofd die de eind- en personeelsverantwoordelijkheid heeft. Het dagelijks onderhoud, klantvragen en servicecontracten zijn in een zuil onder gebracht evenals de sectie overstijgende projecten in combinatie met het extern uitvragen van bouwkundige expertise.
Daarnaast werk je in projectteams, waar je ook met projectmanagers en andere collega’s van Bouwkunde, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek samenwerkt. Gelijktijdig bereid je een aantal projecten voor, waarvan sommigen al in uitvoering zijn. Regelmatig bezoek je de projectlocaties, onder meer voor besprekingen met aannemers. Dit betekent dat je ongeveer dertig procent van je week op pad bent.

Omdat we multidisciplinair werken, sta je zowel collega’s binnen als buiten het cluster Bouwkunde bij met vragen. Zo adviseer je onder meer objectmanagers wanneer zij dringende vragen hebben, en adviseer je technische collega’s over wet- en regelgeving. Ook verduidelijk je de bouwkundige processen. Je maakt standaardbestekvormen en procesbeschrijvingen, zodat iedereen precies weet wat er moet gebeuren. Daarnaast deel je jouw kennis en de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. Je neemt deel aan werkgroepen over normen en kwaliteitseisen en presenteert onderwerpen die je extra wilt belichten in het teamoverleg.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo- of wo-diploma richting bouwtechniek.
  • Je hebt ten minste vijf jaar ervaring als adviseur bouwkunde.
  • Je hebt ervaring met alle disciplines binnen bouwkunde. Waaronder dakbedekking, schilderwerk, bedrijfsdeuren en gevelafwerking.
  • Je hebt ervaring met het verduurzamen van bestaand vastgoed en/of circulariteit.
  • Je hebt kennis van wet- en regelgeving zoals het Bouwbesluit en relevante normeringen binnen je vakgebied.
  • Je bent communicatief sterk en kunt bijvoorbeeld ramingen en bestekken inhoudelijk effectief presenteren.
  • Je kunt uitstekend plannen en organiseren en schakelt makkelijk tussen verschillende projecten en taken.
  • Je bent een coach voor je collega’s en haalt er plezier uit hen te begeleiden.

Meer informatie over deze vacature? Klik hier