Bouwkundige voor beheer en onderhoud

Rijksoverheid zoekt een:

Gevangenissen, rechtbanken, alle gebouwen rondom militaire complexen, -havens en -vliegvelden en legio kantoorpanden. Als Rijksvastgoedbedrijf beheren en onderhouden we alleen al in het noordwesten van het land ruim 3 miljoen vierkante meter aan gebouwen. Als bouwkundige vastgoedbeheer en –onderhoud in Utrecht heb je een veelzijdige baan en draag je bij aan het behoud van belangrijk en karakteristiek vastgoed.

De instandhouding en het beheer van rijksgebouwen. Daar ga jij mee aan de slag. Je zet jouw expertise met name in voor de gebouwen van Defensie. Maar dit kan ook voor belastingkantoren, rechtbanken en gevangenissen. Bouwwerken die veel Nederlanders nooit van binnen zullen zien vanwege hun unieke en geheime karakter. Dit vergt veel van jouw deskundigheid. Want hoe realiseer je bijvoorbeeld voldoende vluchtwegen in een diepe bunker? En hoe maak je van een opslagloods een duurzaam en circulair lesgebouw?

Als bouwkundige vervul je de rol van toezichthouder, (hoofd)behandelaar of contracthouder op het gebied van onderhoud en beheer. Hierbij bewaak je ook de processen en regelgeving rondom lopende en nieuwe onderhoudscontracten. Denk hierbij aan contracten voor (wettelijke) keuringen, eerstelijns storingen, correctief en preventief onderhoud en kleine klantvragen of -werken. De diversiteit in panden en de bijbehorende eisen die eraan gesteld worden maken jouw werk uitdagend. Ook ben je scherp op raakvlakken in de bundelingen van contracten, programma’s of projecten met andere disciplines, zoals elektrotechniek of werktuigbouwkunde.

Jij gaat op zoek naar een constructieve samenwerking met collega’s, klanten en marktpartijen. Hierin neem je verantwoordelijkheid en verlies je het doel niet uit het oog. Dit bereik je wanneer je volledig op de hoogte bent van het onderhoud en beheer van jouw locatie. Daarom zorg je dat je alles weet van de lopende (onderhouds)contracten en de visie van de klant.

Goed communiceren en resultaatgericht acteren zijn essentieel in jouw functie en samenwerken staat voorop. Je weet dan ook een duidelijke uitvraag te omschrijven en te bewaken in de voorbereiding en uitvoering. Ook heb je regelmatig overleg met je directe collega’s, maar ook met onder meer projectteams, ingenieursbureaus, aannemers en incidenteel ook met gebruikers van de gebouwen om planningen af te stemmen. Je voorziet de projectleider, objectmanager of klant van deskundig advies en houdt contact over de voortgang en kwaliteit van het werk. Daarnaast voer je in- en extern overleg over onder meer werkwijzen, voortgang, kwaliteit, realisatie, oplevering en contractafspraken. Samen met je collega’s zorg je voor realisatie van beheer en onderhoud binnen de gestelde kaders, op tijd en van goede kwaliteit.

Functie-eisen:

  • Je hebt hbo-niveau door opleiding of werkervaring.
  • Je hebt bouwkundige kennis en affiniteit met de deelaspecten vastgoed en onderhoud.
  • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met vastgoedbeheer en –onderhoud, opgedaan bij de Rijksoverheid, een aannemer, adviesbureau, ingenieursbureau, projectontwikkelaar of een soortgelijke werkgever.
  • Je beschikt over goede adviesvaardigheden en kunt een weloverwogen besluit nemen. Bijvoorbeeld als het aankomt op ‘make or buy’: doen we als Rijksvastgoedbedrijf zelf onderhoudswerkzaamheden of besteden we die uit?
  • Je hebt kennis van keuringen, onderhoudscontracten, meerjarenonderhoudsplannen, klantvragen en infrastructurele aanpassingen.
  • Kennis van asbest/chroom6 inventarisatie en sanering is een pré.
  • Je weet de kernpunten uit een programma van eisen te filteren en bent goed in plannen, organiseren én coördineren.

Meer informatie over deze vacature? Klik hier.