Adviseur Visievorming

KuiperCompagnons zoekt een:

KuiperCompagnons werkt aan zeer veel diverse projecten, van advies tot ontwerp. Denk hierbij aan omgevingsvisies, omgevingsplannen, milieuonderzoeken, beleidsplannen, maar ook aan opgaven rondom energietransitie, klimaatverandering, transformatie en verdichtings- en uitbreidingsopgaven. Kom jij ons team versterken om de projecten op te pakken en verder te brengen?

Wat ga je doen?
Je sluit je aan bij een divers team van adviseurs en ontwerpers die zich bezighouden met strategische visievorming. Het gaat daarbij met name om gemeentelijke omgevingsvisies (momenteel zijn we met meer dan twintig omgevingsvisies bezig). Je schrijft aan teksten voor die visies, ontwerpt infographics, doet mee in ontwerpsessies, bedenkt en leidt (deel)sessies op bewonersavonden en denkt mee over het verder uitbouwen van onze diensten (onder de Omgevingswet). Je rol hierin is sterk afhankelijk van je eigen kennis en interesses. Er is bij ons veel ruimte voor ontplooiing, initiatief en groei (bijvoorbeeld tot projectleider omgevingsvisie).

Wie zijn wij?

Geluk als grootste goed
KuiperCompagnons bouwt elke dag met en voor mensen aan de toekomst van Nederland. Gedreven door onze liefde voor het Nederlandse landschap dragen wij bij aan een gelukkig, gezond en duurzaam leven, wonen en werken. Een duurzame leefomgeving is klaar voor de toekomst en dat betekent dat de mensen die er gebruik van maken zich er nu en in de toekomst gelukkig en gezond voelen. Het bijdragen aan het geluk van mensen, nu en straks, is een belangrijke motivatiefactor van ons hele team en staat centraal in onze bedrijfsfilosofie. Vanuit die motivatie zoeken we constant naar nieuwe manieren om dit te vertalen naar de fysieke leefomgeving. KuiperCompagnons is niet van een directeur-eigenaar of van externe aandeelhouders, maar van zichzelf en de medewerkers. Daarom kunnen we onafhankelijk adviseren en hechten we grote waarde aan plezier in het werk.

Koploper
Als multidisciplinair advies- en ontwerpbureau voor de fysieke leefomgeving werken wij vanuit ons kantoor in het Werelderfgoed De Van Nelle fabriek te Rotterdam met een hecht team van stedenbouwers, (landschaps-) architecten, planologen, juristen en andere specialisten aan de ruimtelijke uitdagingen van morgen. Uiteraard werken we momenteel hoofdzakelijk thuis. Binnen de afdeling Advies/thema Omgevingswet werken we aan tientallen omgevingsvisies, omgevingsplannen, bestemmingsplannen en milieuonderzoeken voor onder andere gemeentes en ontwikkelaars door heel Nederland. We lopen voorop in het denken over de Omgevingswet.

Wij zoeken een adviseur met:

  • brede betrokkenheid en een eigen visie op een duurzame leefomgeving;
  • een passende HBO- of academische opleiding, zoals in de planologie, sociale geografie, stedenbouw of landschapsarchitectuur; gelet op de verbreding van het werkveld is een opleiding in de verkeerskunde, sociale wetenschappen of economie ook denkbaar, mits de link met de fysieke leefomgeving goed kan worden gelegd;
  • goede kennis van Word, Outlook, Excel en Powerpoint;
  • uitstekende schrijfvaardigheid;
  • sterk communicatief vermogen.

Wij bieden
Binnen KuiperCompagnons werk je in steeds wisselende projectteams en disciplines aan een grote diversiteit van projecten. KuiperCompagnons biedt je naast een prettige werksfeer een passend salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bieden wij onze medewerkers veel ruimte voor eigen initiatief. De functie heeft een omvang van 32-40 uur.

Informatie en solliciteren
Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Rogier Begheyn (Hoofd afdeling Advies), telefoon: 010 433 00 99. Wil je solliciteren? Stuur dan een motivatie met cv, gericht aan Rogier Begheyn naar peno@kuiper.nl onder vermelding van ‘Vacature Adviseur visievorming’.

Meer informatie / More information