Technisch adviseur / ontwerper buitenruimte

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zoekt een:

Functieomschrijving

Met jouw technische ontwerpen en adviezen zorgen dat de omgeving van onder meer gevangenissen, musea, monumenten, rechtbanken en kazernes er uitziet om door een ringetje te halen. Met een optimale inrichting van het totale ‘straatbeeld’ zodat het resultaat goed kan worden onderhouden. Daar ga jij voor als technisch adviseur / ontwerper bij het Rijksvastgoedbedrijf. Extra mooi: wij stimuleren een hybride manier van werken. Soms ben je op ons kantoor in Utrecht, soms werk je vanuit huis, dan weer ben je op een projectlocatie. Incidenteel ga je voor projecten zelfs naar het buitenland.

Als technisch adviseur buitenruimte kom je op de meest bijzondere locaties met een groot maatschappelijk belang. Denk hierbij aan de bouw van een nieuwe marinierskazerne of het revitaliseren van een penitentiaire inrichting. Binnen de projecten werk je in een ontwerpteam samen met onder meer landschapsarchitecten en -ontwerpers aan de ontwikkeling of het beheer van de buitenruimten. Jij stelt als technisch adviseur mede de randvoorwaarden op en toetst de cultuur- én civieltechnische toepassingen, zodat het project daarna kan worden aanbesteed of uitgevoerd.

Je zorgt onder meer dat we in projecten de juiste plant- en boomsoorten kiezen en dat er voldoende ruimte is voor beplanting. Ook houd je rekening met de inrichtingselementen. Waar staan bijvoorbeeld de lantaarnpalen, prullenbakken en zitbanken? En matchen die met de omgeving? Daar horen natuurlijk ook de eenvoudigere civieltechnische oplossingen bij. Waar mogelijk pas je duurzame elementen toe. Denk bijvoorbeeld aan straatmeubilair van gerecycled materiaal.

Geheel in lijn met de marktvisie van het Rijksvastgoedbedrijf schakelen we regelmatig marktpartijen in voor het ontwerp van een buitenruimte. In zo’n geval toets je of het voldoet aan alle cultuur- en civieltechnische uitgangspunten die je zelf in een eerder stadium hebt geformuleerd. Een andere keer maak je zelf een conceptontwerp dat je naar een ingenieursbureau stuurt. Heb je het definitieve ontwerp goedgekeurd? Dan stel je vaak zelf de werkomschrijving op en maak je de bijbehorende werktekeningen en contractdocumenten. Vervolgens toets je de bijbehorende producten die doorgaans door externe partijen worden aangeleverd. Tijdens de uitvoering van het project blijf jij het aanspreekpunt voor cultuurtechnische vragen.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma tuin- en landschapsinrichting of hbo-niveau door ervaring in dit vakgebied.
 • Je hebt ervaring als technisch adviseur van integrale ontwikkelings- en nieuwbouwprojecten in stedelijke gebieden en affiniteit met duurzaamheid en circulariteit, de groen en grijze buitenruimte.
 • Je hebt ervaring met het werken in project- en ontwerpteams en kijkt daarbij over de grenzen van je eigen vakgebied heen.
 • Je weet met welke (politieke) stakeholders je te maken hebt in de stedelijke en landschappelijke context en hoe je het beste met hen communiceert.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Adobe Illustrator, InDesign en/of Photoshop.
 • Je communiceert helder en concreet en durft jezelf te laten horen.
 • Je neemt graag het initiatief, bent nieuwsgierig en denkt actief mee over hoe zaken beter kunnen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10

Maandsalaris: Min €2.811 – Max. €4.519 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats in mei.
 • Voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf is een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteren?

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Meer informatie / More information