freelance medewerkers Hospitality

Het Nieuwe Instituut zoekt een:

Wil jij je deze zomer inzetten voor een uniek project in Rotterdam? Het Nieuwe Instituut zoekt freelance medewerkers Hospitality voor de ontvangst van bezoekers van Het Podium: de opvallend roze installatie op het dak met imposante buitentrap, ontworpen door architectenbureau MVRDV.

Het Podium
Het Podium is geopend van 1 juni tot en met 17 augustus 2022 en biedt een unieke kans om architectuur, de stad, het Museumpark en het instituut vanuit een geheel nieuw perspectief te ervaren. Daarnaast worden er op Het Podium tal van evenementen georganiseerd, zoals de Rotterdam Architectuur Maand, De Rotterdam Rooftop Walk, The World Around en een open podium.

Voor de periode van 1 juni tot en met 17 augustus 2022 zoeken we meerdere freelance medewerkers Hospitality, voor minimaal 16 uur per week, voor een gastvrije ontvangst van alle bezoekers aan het instituut en Het Podium.

Inhoud van de functie
Je zorgt er voor dat iedereen zich welkom en veilig voelt en helpt hen op weg. Je scant tickets van de bezoekers van Het Podium, je verstrekt informatie en houdt, samen met je collega’s van Hospitality toezicht op Het Podium of in de tentoonstellingszalen van Het Nieuwe Instituut. Je hebt plezier in het contact met mensen en kan ze te woord staan in meerdere talen. Meerstemmigheid is het leidende principe in je werkzaamheden, je geeft hier mede vorm aan binnen het instituut in de manier waarop je mensen tegemoet treedt. In deze functie maak je deel uit van het team Hospitality, onderdeel van de afdeling Programma.

Wat zijn je kerntaken

 • Ontvangen en doorverwijzen van bezoekers;
 • Beantwoorden van vragen van bezoekers;
 • Signaleren en rapporteren van ongewenste of onveilige situaties;
 • Verkopen/scannen van toegangsbewijzen;
 • Zorgen voor een publieksvriendelijke, schone en toegankelijke ruimte;
 • De bezoekers een prettige en gastvrije beleving geven

Je werkt nauw samen met je collega’s van alle afdelingen binnen het Nieuwe Instituut en geeft actief vorm aan het principe van meerstemmigheid en het streven van het instituut steeds inclusiever te worden.

Wie ben jij?

 • Je bent ervaren op het gebied van Hospitality en weet wat gastvrijheid inhoudt;
 • Je bent oplossingsgericht en kunt snel schakelen en prioriteiten stellen;
  Je denkt in (vernieuwende) formats en realiseert dit graag, samen met een team;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, bent flexibel en zeer stressbestendig;
 • Op avonden en in het weekend werken is geen probleem;
 • Je hebt geen hoogtevrees;
 • Je durft op te treden indien nodig;
 • Je bent open en empathisch en goed in het overbrengen van informatie, zowel in gesproken woord als geschreven tekst (vloeiend Nederlands en Engels zijn een vereiste).

Het Nieuwe Instituut
Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en een breder publiek. Het instituut is een erfgoedinstelling. Het beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en zet zich in voor het beheer en de ontsluiting van design en digitale cultuurarchieven. Het Nieuwe Instituut stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en educatieprogramma’s in binnen- en buitenland.

Wij bieden
Een opdracht voor 11 weken op basis van een freelance overeenkomst. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Viola Lisapaly, teamleider Hospitality, 010-4401282.

Reageren
Sollicitaties kunnen in een zelfgekozen vorm tot en met 22 mei 2022 gestuurd worden naar hr@hetnieuweinstituut.nl.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information