Strategisch Landschapsarchitect

Gemeente Rotterdam zoekt een:

€ 4447 – € 6103 bruto p.m. | 36 uur per week | Onbepaalde tijd

In Rotterdam staan we voor grote, complexe opgaven. Zo maken we de openbare ruimte in hoog tempo groener, gezonder, toegankelijker en veiliger. Je houdt je als Strategisch Landschapsarchitect bezig met de impact van transities en thema’s die de toekomst van Rotterdam raken. Je kunt denken aan thema’s zoals klimaatadaptatie, circulair, biodiversiteit, gezonde stad en de energietransitie. De ruimtelijke kwaliteit heb je hoog in het vaandel. Dit doen we samen met interne en externe partners. Jouw bijdrage hieraan is medebepalend hoe de stad van de toekomst eruit gaat zien.

Vanuit jouw rol werk je stadsbreed en vertaal je mede transities naar ontwerprichtlijnen in samenwerking met onze ontwerpende landschapsarchitecten in de gebieden. Je werkt op strategisch niveau aan de groei van de stad met oog voor het bestaande. Je bent onderdeel van de vraag hoe we de openbare ruimte in de stad verdelen en inrichten voor een goed leefklimaat. Vanuit het stedelijke landschap draag je hieraan bij via ontwerpend onderzoek. Deze kennis gebruik je voor een actieve inbreng in het uitrollen van de Omgevingsvisie van Rotterdam via de visie op de Openbare Ruimte waar de integrale thema’s (o.a. gezond, inclusief, circulair), een belangrijke rol spelen. Je helpt ook mee om op regionaal niveau de kansen en opgaven voor de Rotterdamse agenda voor het regionale landschap te verzilveren. Je werkt als strategische landschapper binnen de gemeentelijke bestuurlijke en politieke context.

In de kern ben je bezig met het:

  • Ontwikkelen en borgen van de ruimtelijke kwaliteit (via de Rotterdamse Stijl) van de Rotterdamse openbare ruimte en omringend landschap mede in relatie tot de genoemde transities en de thema’s die de openbare ruimte raken.
  • Werken aan een duurzame, groene, gezonde en uitnodigende openbare ruimte voor de Rotterdammers, ondernemers en bezoekers in een verdichtende stad. Dit doen we veelal samen met Stadsbeheer en verder interne en externe partners.
  • Ervoor zorgen dat onze ambities voor de openbare ruimte en voor het regionale landschap een belangrijk onderdeel worden van de doorwerking van de Omgevingsvisie en daarmee in de strategie voor de goede groei van de stad op stedelijk niveau.
  • Het pro-actief zoeken van de samenwerking met collega’s van andere disciplines en clusters. door het mede-organiseren van ateliers en interactieve werksessies die gebruikt wordt om informatie op te halen én te delen.

Voor informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden: https://www.werkenvoorrotterdam.nl/vacatures/strategisch-landschapsarchitect-14881

Meer informatie / More information