Erv. Landschapsarchitect Hoek v. Holland

Gemeente Rotterdam zoekt een:

€ 3701 – € 5372 bruto p.m. | 36 uur per week | Onbepaalde tijd

Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en we werken aan een energietransitie. Innovatie, visie en procesvaardigheden zijn belangrijker dan ooit. Omdat Rotterdam nooit stil staat, zijn we op zoek naar ervaren landschapsarchitecten.

Als landschapsarchitect kom je te werken in één van de vijf gebiedsteams en krijg je een deel van Rotterdam onder je hoede. Dit gebied ken je op den duur als je broekzak en je pakt alle kwesties op die in jouw gebied spelen op het gebied van de buitenruimte. Je wordt hierbij ondersteund door een medior/junior landschapsarchitect of een tekenaar. Samen verdelen jullie de projecten en de taken. Hierbij kan je denken aan:

  • Het opstellen van Masterplannen of Nota’s van uitgangspunten voor projecten of Visies voor je gebied. Dit doe je integraal met onder andere stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en planeconomen
  • Het maken van programma’s van eisen voor inrichtingsplannen. Je collega’s van het ontwerpteam werken dit vervolgens uit in een VO en een DO.
  • Kleine vragen vanuit het gebied oppakken of bewonersinitiatieven beoordelen.

In een gebiedsteam ben je vooral betrokken aan de voorkant van een project en bepaal je mede de opgave die er ligt. Je denkt na over uitbesteden of zelf doen, prioritering en tactisch/strategische vraagstukken. Je committeert je echt aan één deel van de stad en krijgt de mogelijkheid een gebied van dichtbij te zien ontwikkelen. Tegelijkertijd is er ook ruimte om je werkpakket aan te passen aan jouw ambities en bijvoorbeeld een project op stedelijk niveau te doen.

Voor Hoek van Holland zoeken we specifiek deze ervaren gebiedsontwerper.
Geen enkel gebied in Rotterdam heeft zoveel verschillende landschapstypen als de Hoek; strand, duinen, rivier, polders, dijken en bossen. Diverse projecten en volop uitdagingen. Wie wil ons komen helpen om Hoek van Holland als 4 seizoenenbadplaats meer op de kaart te gaan zetten? Vanaf de zomer gaat de metro rijden en ben je binnen een half uur van het centrum van Rotterdam op het nieuwe strandplein. Rotterdam aan zee!

Hier liggen mooie projecten op je te wachten; vormgeven aan 3 lagen oorlogsgeschiedenis en militair erfgoed, ontwerpen aan het groene dorpshart, het fiets- en wandelnetwerk verbeteren en invulling geven aan een kwaliteitsverbetering van de Natura 2000 gebieden die Hoek van Holland rijk is. Maar ook natuurontwikkeling in de Oranjebonnenpolder verder vormgeven om samen met initiatiefnemers deze polder recreatief aantrekkelijker te maken.

Voor informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden: https://www.werkenvoorrotterdam.nl/vacatures/ervaren-landschapsarchitect-hoek-van-holland-14829

Meer informatie / More information