Teamleider Productie

Het Nieuwe Instituut zoekt een:

Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en een breder publiek. Het instituut is een erfgoedinstelling. Het beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en zet zich in voor het beheer en de ontsluiting van design en digitale cultuurarchieven. Het Nieuwe Instituut stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en educatieprogramma’s in binnen- en buitenland.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een
Teamleider Productie
(per 1 juli 2022, 36 uur per week)

Als Teamleider Productie ben je verantwoordelijk voor de producties van Het Nieuwe Instituut. Denk aan tentoonstellingsprojecten als The Hoodie, MVRDVHNI en bijzondere projecten als de internationale architectuurconferentie The World Around en uitkijkpunt Het Podium.
Je organiseert en coördineert de productie van deze tentoonstellingen en evenementen, waaronder het wekelijkse Thursday Night Live! programma. Als meewerkend teamleider sta je op de werkvloer en pak je ook zelf (complexe) producties op. Je geeft hiërarchisch leiding aan een team van +/- 5 producenten. Tijdens piekbelasting en voor bijzondere projecten werk je met een flexibele schil van freelancers. Daarnaast ben je een belangrijke spin in het web voor de overkoepelende afstemming en planning met andere afdelingen, zoals bedrijfsvoering, financiën en verhuur. Je rapporteert aan en werkt nauw samen met het Hoofd Programma.

De afdeling Programma bestaat uit de teams hospitality, programmamanagement en productie en is in algemene termen verantwoordelijk voor het publieke programma van Het Nieuwe Instituut. De hele afdeling, en zeker ook team productie, werkt nauw samen met bevlogen ontwerpers, onderzoekers en kunstenaars.
In de vertaling van een concept naar een concreet product of concrete presentatie of activiteit, zorgt team productie voor de benodigde faciliteiten, materialen en mensen, het oplossen van problemen en het omzetten van wensen van creatieven in haalbare acties. De programmamanager en/of de curator stellen de eerste inhoudelijke plannen en ideeën op. Aan de hand van die plannen regelt productie alles wat nodig is om het project tot stand te laten komen. De producenten hebben naast de rol van organisator een bewakende rol t.a.v. budget en planning.

Kerntaken

 • Vertalen inhoudelijk jaarprogramma naar productieplanning incl. werkverdeling en coördinatie Thursday Night Live!
 • Aansturen team productie, ondersteuning en coaching
 • Afstemming en aanspreekpunt met overige afdelingen (planning, werkzaamheden etc.)
 • Behartigen van personele aangelegenheden, voeren van ontwikkel- en evaluatiegesprekken
 • Beheren van productiefaciliteiten, aandragen en realiseren van verbeteringen (ruimtes, opslag, apparatuur, gereedschap, werkprocessen etc.)
 • Bewaken van de uitvoering in kwalitatieve en kwantitatieve zin, project overstijgend, ingrijpen bij afwijkingen
 • Oppakken van (complexe) producties
 • Zorgdragen voor de doelstelling meerstemmigheid (diversiteit en inclusie als ook ecologie en duurzaamheid) binnen producties en het team productie

Gevraagd profiel

 • Gedreven door inhoudelijke affiniteit met ontwerp in relatie tot maatschappelijke vraagstukken
 • Talent voor organiseren, onderhandelingsvaardigheden m.b.t. leveranciers en anderen
 • Stressbestendig
 • Initiatiefrijk, communicatief en resultaatgericht
 • Open, empathisch en gericht op samenwerking
 • Ervaring met leidinggeven

Wij bieden
Een aanstelling voor 1 jaar, met bij goed functioneren zicht op verlenging. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden, schaal 10 geldend in de museum CAO. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je samenwerkt met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Babette Zijlstra – B.Zijlstra@hetnieuweinstituut.nl en via 06 82 32 48 78, telefonisch bereikbaar op woensdagen tussen 16.00 en 17.00.

Reageren
Sollicitaties kunnen in een zelfgekozen vorm tot en met zondag 22 mei 2022 gestuurd worden naar hr@hetnieuweinstituut.nl. Gesprekken vinden plaats in week 21 en 22. De beoogde startdatum is 1 juli.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie / More information