Projectmedewerker

Architectuur Instituut Rotterdam zoekt een:

Architectuur is een publieke zaak en een ontwikkelkracht voor een aantrekkelijke, duurzame en rechtvaardige stad. Dat is waar AIR voor staat. Daarom werken we aan een vitaal architectuurklimaat en aan een cultuur van samen stadmaken. Het is onze missie om het gesprek over ruimtelijk ontwerp te openen voor een breed publiek en de brug te slaan tussen cultuur en stadsontwikkeling, tussen verbeelding en maken, tussen denken en doen.

AIR initieert, organiseert en coördineert inhoudelijke activiteitenprogramma’s, waaronder debat- en lezingenreeksen, workshops, expertmeetings, stadlabs, cultuuronderwijs, talentprogramma’s, ontwerpcompetities, conferenties en festivals. Daarnaast organiseert AIR netwerken rond belangrijke stedelijke vraagstukken en draagt bij aan het Rotterdams architectuurbeleid. Concrete activiteiten zijn het Stadmakerscongres, de Rotterdam Architectuur Maand, de Rotterdam Architectuurprijs, werkplaats Europan 15 en netwerkactiviteiten met de Van der Leeuwkring, het Platform Ruimtelijk Ontwerp en FreshAIR.

AIR werkt momenteel met een team van 10 mensen. Daarnaast werkt AIR met externe professionals die net als het team van AIR enthousiast zijn over de stad en met een open en onderzoekende blik werken aan projecten en programmalijnen.

AIR zoekt
Een enthousiaste en communicatief sterke projectmedewerker met affiniteit voor architectuur en stedelijke ontwikkeling

voor de periode van augustus 2022 tot en met januari 2023
(16-24 uur per week)

Wat is je toegevoegde waarde?

  • Je weet van aanpakken, kunt toegankelijk schrijven en je bent in staat om de inhoud van projecten te structureren, het overzicht te bewaren en te overzien wat nodig is om de vertaalslag te maken van de inhoud van een project naar productie.
  • Je weet snel je weg te vinden in een organisatie en binnen het netwerk van AIR omdat je energie krijgt van het ontmoeten van nieuwe mensen. Je weet wat speelt op het gebied van architectuur en stedelijke ontwikkeling in zijn algemeenheid en van Rotterdam in het bijzonder. Je hebt een goed omgevingsbewustzijn in het netwerk van AIR waar overheid, marktpartijen, ontwerpers en burgerinitiatieven deel van uitmaken.
  • Je beleeft plezier aan de dynamiek die komt kijken bij het vlekkeloos laten verlopen van de verschillende programma’s/projecten waarvoor je werkt en hebt daarbij oog voor zowel de inhoud als de praktische details.
  • Je bent van begin tot het eind betrokken bij diverse projecten en weet wat er nodig is om deze succesvol tot uitvoering te brengen. Je bent in staat hierbij het overzicht te houden en zorgt voor een goede afstemming tussen alle betrokkenen.
  • Je werkt in een klein team en dat vraagt om flexibiliteit. Je bent altijd bereid om je collega’s te ondersteunen als dat nodig is. Je bent samenwerkingsgericht en je gelooft dat je samen meer voor elkaar krijgt dan jij alleen.

Wij vragen
Dat jij jouw werkervaring (tussen de 2 en 5 jaar), je enthousiasme, schrijfvaardigheid en organisatietalent 2 tot 3 dagen per week wilt inzetten voor AIR. Je hebt affiniteit met de stad Rotterdam en met architectuur en stedelijke ontwikkeling. Bij voorkeur woon je in Rotterdam. Gezien de zwaarte van de functie vragen wij HBO werk- en denkniveau.

Wat mag je van AIR verwachten
Een boeiende baan waarin je alle ruimte krijgt om je talenten in te zetten en je netwerk binnen de wereld van architectuur, cultuur en stedelijke ontwikkeling van Rotterdam groeit.
Afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring doen we je een goed aanbod dat recht doet aan het functieniveau en past bij jouw kennis en ervaring.

Solliciteren
AIR hecht waarde aan het erkennen en waarderen van verschillen tussen mensen om daarmee bij te dragen aan een optimaal functionerende organisatie. Bij gelijke geschiktheid van kandidaten, weegt ons streven naar diversiteit mee bij de benoeming. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur dan uiterlijk 5 juni 2022 je motivatie en curriculum vitae aan Lonneke Ernst: office@airrotterdam.eu. De gesprekken vinden plaats op woensdag 8 juni 2022 en woensdag 15 juni 2022.