Med Landschapsarchitect Centr/Delfshaven

Gemeente Rotterdam zoekt een:

De afgelopen jaren hebben we Rotterdam zien transformeren naar een groenere stad met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Een stad met toonaangevende architectuur waar het prettig verblijven is. En we zijn nog niet klaar! Onze ambities zijn groot en daarom zijn we op zoek naar landschapsarchitecten op medior niveau die ons willen helpen de stad nog mooier te maken.

Je komt te werken in het Centrum of in Delfshaven. Samen met een meer ervaren landschapsarchitect verdeel je de projecten die spelen in het gebied. In het Centrum werk je aan toonaangevende projecten in een gebied waar de openbare ruimte steeds meer onder druk staat. We verdichten het gebied in hoog tempo, maar vinden dat bij verdichten ook vergroenen hoort. Scherpe analyses en hoge ambities zijn daarom noodzakelijk. In Delfshaven werk je in een gebied met veel actieve bewoners en leer je wat samen stad maken betekent. Het gebied kent een prachtige groenstructuur, waar we graag de ontbrekende schakels invullen en zo ook de meer stenige plekken in het gebied vergroenen. Laat je ons weten van welk gebied je hart sneller gaat kloppen?

Voor beide gebieden geldt dat je werkzaamheden vooral bestaan uit:

 • Het opstellen van Masterplannen of Nota’s van uitgangspunten voor projecten of Visies voor je gebied. Dit doe je integraal met onder andere stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en planeconomen;
 • Het maken van programma’s van eisen voor inrichtingsplannen. Je collega’s van het ontwerpteam werken dit vervolgens uit in een VO en een DO;
 • Kleine vragen vanuit het gebied oppakken of bewonersinitiatieven beoordelen.

Als medior werk je deels zelfstandig aan projecten, deels trek je samen op met een meer senior landschapsarchitect bij grotere gebiedsontwikkelingen of complexe projecten. Je precieze taken en verantwoordelijkheden stemmen we af op je ervaring.

Jouw profiel
Je bent een talentvolle landschapsarchitect die de potentie en ambitie heeft om verder door te groeien binnen de organisatie. Je bent pro-actief, communicatief sterk, creatief en oplossingsgericht. Verdere eisen voor de functie zijn:

 • Een wo-diploma landschapsarchitectuur van de TuDelft, de WUR of de Academie van Bouwkunst. Je hoeft niet in het bezit te zijn van de titel;
 • 3 tot 5 jaar werkervaring bij een andere gemeente of bureau;
 • Grafisch en beeldend sterk, zowel in 2D als 3D.
 • Ervaring met Autocad;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ons aanbod

 • Een salaris van maximaal €4.671 (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek
 • Liever 32 uur aan de slag? Ook dat is mogelijk.
 • Een mooie mix van werken op locatie, in de stad of vanuit huis. Waarbij het uitgangspunt niet kantoor is, maar de plek waar jij jouw werk het beste kunt doen.
 • Thuiswerkfaciliteiten, zodat jij ook thuis of onderweg je werk goed kunt doen.
 • Een fijne werk-privébalans in de vorm van flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruime opleidingsmogelijkheden, een ABP-keuzepensioen, uitstekende verlofregelingen (zo’n 5 weken basisverlof en de mogelijkheid om extra uren op te bouwen) en een individueel keuzebudget dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld een sportschoolabonnement of een nieuwe fiets.
 • Een contract voor twee jaar dat we daarna graag omzetten naar een vast contract.

Heb je interesse?
Wil je solliciteren? Een motivatiebrief is niet nodig. Wel ontvangen we graag jouw portfolio en cv. Voeg je portfolio toe via de uploadknop van de motivatiebrief. Een te groot portfolio? Voeg dan in je cv een link toe naar je portfolio.

Dit kan via onze website: https://www.werkenvoorrotterdam.nl/vacatures/medior-landschapsarchitect-rotterdam-centrum-of-delfshaven-14994

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Marlies Bliekendaal, Teamleider, te bereiken via tel. 06-51993607.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Samir Haddouch, Recruiter, te bereiken via tel. 06-39014470.

In eerste instantie gaat het om een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor twee jaar dat we daarna graag omzetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De afdeling
Je komt te werken op de afdeling Ruimtelijk Ontwerp & Advies van het cluster Stadsontwikkeling. Hier werken 150 stedenbouwkundigen, landschapsontwerpers, tekenaars, grafisch vormgevers en gebiedsadviseurs. Plezier in het werk, kwaliteit, creativiteit en samenwerken zijn belangrijke kernwaarden.

Meer informatie / More information