Directeur 0,6 fte

Rotterdamse Academie van Bouwkunst zoekt een:

Ben je een enthousiaste leidinggevende, die intern als klankbord en extern als boegbeeld voor de Academie kan fungeren? Ben je begaan met actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse gebouwde omgeving en kun je deze vertalen richting een toekomstbestendig onderwijsprogramma voor een toekomstige generatie van architecten en stedenbouwkundigen? Lijkt het je leuk om een team van bevlogen professionals te motiveren en te ondersteunen? De spil te zijn tussen onderwijsbeleid en de uitvoering? Dan is de functie Directeur Rotterdamse Academie van Bouwkunst iets voor jou.

Wat ga je doen?
In deze veelzijdige functie als directeur ben je eindverantwoordelijk voor het onderwijs en de koers van de RAvB. Je werkt binnen een team van circa 15 collega’s die het onderwijs organiseren. Het onderwijs zelf wordt vooral door gastdocenten verzorgd. Je hoofdtaak ligt op de aansturing van de opleiding: het team van coördinatoren en ondersteuners, de studenten en de externe docenten. Door de groei van de Academie is er behoefte ontstaan aan een directeur die zorgt voor binding in het team en die ervaring heeft met het aansturen van opleidingen c.q. ontwerponderwijs.

Hoofdwerkzaamheden:
Je bent faciliterend en verantwoordelijk voor de visie en de beleidsvorming op ontwerponderwijs op masterniveau.
Je draagt zorg voor de organisatie van de Academie.
Je geeft leiding aan het team van coördinatoren en borgt de bedrijfsvoering. Vanuit je rol ben je dan ook verantwoordelijk voor het voeren van ontwikkelingsgesprekken met je medewerkers. Professionalisering, de kracht van iedere individu en duurzame inzetbaarheid zijn hierbij belangrijke ankerpunten.
Je zoekt actief naar verbindingen binnen Hogeschool Rotterdam en binnen de (Rotterdamse) werkwereld en partners.
Je hebt het vermogen om de opleiding en het vakgebied goed te profileren zowel intern bij de hogeschool, als extern naar het werkveld en potentiële studenten.

De uitdagingen binnen het team en de opleidingen
Het team van de twee masteropleidingen bestaat uit circa 15 (deeltijd) medewerkers. De organisatie is de afgelopen jaren gegroeid en er zijn veel taken die door meerdere personen worden gedaan die om afstemming vragen. Gesprekken om te komen tot een goede organisatie en taakverdeling zijn daarom essentieel. De administratieve processen zijn toe aan herziening. Een interim-manager heeft hier een start mee gemaakt, deze lijn moet verder worden doorgezet. De hernieuwde visie vraagt om een curriculum waarin meer ruimte wordt ingebouwd voor kritische reflectie en persoonlijke ontwikkeling. Samen werken en samen leren staan daarbij centraal. Jij als directeur levert een belangrijke bijdrage aan verdere stappen richting de realisatie van deze visie en ambitie van de Academie en de gewenste veranderingen van het curriculum. Tot slot verhuist de Academie per september 2022 naar een nieuwe locatie op de Pieter de Hoochweg. Het verder optimaliseren van deze huisvesting zal vanaf september eveneens aandacht vragen.

Lees de volledige vacaturetekst via deze link.
Solliciteren kan tot 12 juni.

Meer informatie / More information