Ervaren Landschapsarchitect, schaal 11

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zoekt een:

Voor het team Ruimtelijk Ontwikkeling zoeken we een ervaren landschapsarchitect.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft haar buitenruimtespecialisten gebundeld in drie secties; Stedelijke Inrichting, Civiele Infrastructuur en Natuur. Deze secties delen integraal de verantwoordelijkheid voor de instandhouding en ontwikkeling van de buitenruimten van bijvoorbeeld kazerneterreinen, justitiële inrichtingen en rijkskantoorcomplexen in Nederland. De sectie Stedelijke Inrichting werkt in een team en een cluster. Het team Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit een mix van landschapsarchitecten en –ontwerpers en technisch adviseurs/ontwerpers die samen met het cluster Groenbeheer verantwoordelijk zijn voor uitvraag, vormgeving, ontwikkeling en beheer van buitenruimten op Rijksvastgoedcomplexen.

De teamleden Ruimtelijke Ontwikkeling werken in interdisciplinaire samenwerkingsverbanden aan nieuwbouw- en transformatieopgaven.
Wij stimuleren een hybride manier van werken. Soms ben je op een vestigingslocatie, soms werk je vanuit huis of gewoon op de locatie van jouw projecten. Incidenteel ga je voor projecten naar het buitenland.

Wat voor landschapsarchitect (of landschapsontwerper) wordt gezocht?

We zoeken een landschapsarchitect die –gesteund door een groep van buitenruimtespecialisten- adviseert bij de ontwikkeling, transformatie en instandhouding van de buitenruimte op en rondom het Rijksvastgoed. Hij of zij moet kunnen opereren in interdisciplinaire projectteams binnen het Rijksvastgoedbedrijf en op een enthousiaste manier kunnen bijdragen aan de professionalisering van het team Ruimtelijke Ontwikkeling. We zoeken iemand die binnen elke opgave steeds weer de kerndilemma’s weet te vinden en kan vertalen naar opgaven voor de markt, een intern advies of een onderscheidend ontwerp dat als een handschoen aansluit bij de wensen van de gebruiker. We verwachten daarnaast een bijdrage aan de ontwikkeling van het team en de agendering van de buitenruimten binnen (en buiten) het Rijksvastgoedbedrijf. Bijvoorbeeld door het delen van (specialistische) kennis, het signaleren en implementeren van (nieuwe) ontwikkelingen, signaleren van project- en proces overstijgende dilemma’s en het verzorgen van lezingen en publicaties.

Het werkpakket waar binnen ons team aan wordt gewerkt is rijkgevarieerd. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het analyseren van de opgaven en het verzorgen van de uitvraag naar de markt, het vakinhoudelijk begeleiden van processen rondom de inpassing van nieuwbouwopgaven, het maken van inrichtingsplannen, het concreet ontwerpen van buitenruimten tot op VO-niveau en het toetsen van gerealiseerd werk.

In het algemeen geldt: ervaring het met werken binnen een overheidsorganisatie is wenselijk maar, analytisch talent, inlevingsvermogen, een antenne voor maatschappelijke opgaven en communicatieve vaardigheid in woord en beeld zijn essentieel.

Functie-eisen

Ervaring

 • Afgeronde HBO-Master / WO-opleiding Landschapsarchitectuur
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als landschapsarchitect en aantoonbaar ervaring met hoogstedelijke opgaven
 • Aantoonbaar ervaring met werken in discipline overstijgende teams
 • Inzicht in en ervaring met processen en dilemma’s rondom de ontwikkeling en instandhouding van buitenruimten

Competenties

 • Zelfstandig, organisatievermogen, coördinerend vermogen
 • Samenwerken, luisteren, inlevingsvermogen
 • Analytisch, onderzoekend
 • Communicatief in woord en beeld
 • Talent om te inspireren, enthousiasmeren en verbinden
 • Oog voor dilemma’s en kansen (ruimtelijk, functioneel, procesmatig)
 • Betrokken bij mens, maatschappij en de buitenruimtedisciplines
 • Visie, besluitvaardig en resultaatgericht

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.344 – Max. €5.139 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Contractduur: 4 jaar
Minimaal aantal uren per week: 24
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats in juni.
 • Voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf is een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
 • Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Voor locaties die niet goed te bereiken zijn met het ov zijn bedrijfsauto’s beschikbaar.
 • Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteren?

Rijksvastgoedbedrijf (RVB) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.