Docent-onderzoeker afstuderen

Academie van Bouwkunst Groningen zoekt een:

Vind je het leuk om studenten te begeleiden in het maken van hun meesterwerk? Ben je actief in het werkveld en inspirerend, scherpzinnig, direct? En wil je werken voor een van de beste masters architectuur in een platte organisatie? Dan ben jij de persoon die we zoeken.

Functieomschrijving
Als docent-onderzoeker afstuderen ga je de studenten van de master architectuur begeleiden in het maken van hun meesterwerk. Samen met jouw ervaring en scherpe blik stimuleer je dat de student het beste uit zichzelf haalt.

Taken:

  • Begeleiden van studenten: in het afstudeerproject laat de student zien als volwaardig ontwerper/architect te kunnen functioneren. Jouw taak hierin is om de studenten te begeleiden, inspireren en uit te dagen gedurende dit proces.
  • Kwalitatief beoordelen van studenten: beoordelen wordt gedaan op basis van verschillende producten, die allemaal gerelateerd zijn aan het ontwerp: procesboek, reflectieverslag, ontwerp en presentatie in woord en beeld.

“Kwaliteiten die ik in begeleiding kan waarderen zijn: scherpte, structuur, bespiegeling, directheid, ontwerp en onderzoekend vermogen en reflectie.” – Masterstudent architectuur.

Bij de master architectuur werken we met 3 verschillende personae, de denker, de activist en de kunstenaar. Deze zijn ontwikkeld om de afstudeerder te helpen om hun persoonlijke competenties in te zetten. Elke persona heeft een specifieke onderzoeksbenadering (academisch onderzoek, scenario thinking en artistic research) en een specifieke manier van verslaglegging. Alle benaderingen leidden tot het gewenste Masterniveau, maar elk met een eigen kleuring.
Ons onderwijs vindt plaats op de vrijdag, beschikbaarheid op die dag is een vereiste.

Waar kom je te werken?
De Academie van Bouwkunst heeft de ambitie om haar studenten op te leiden tot Engaged Architects. De academie heeft een platte structuur. Je gaat werken in een klein team van 11 betrokken en enthousiaste collega’s die hun hart hebben liggen in het onderwijs en architectuur. Ieder teamlid wordt gewaardeerd om de eigen inbreng en talenten. Samenwerken en communiceren doen wij op een open en eerlijke manier. Met veel passie en ambitie, maar ook met ruimte voor reflectie, humor en ontspanning, proberen wij ons onderwijsprogramma continu te verbeteren. Ons team is erop gericht om met elkaar en van elkaar te leren. We denken niet alleen vanuit ons eigen vakgebied, maar vinden het ook leuk om ons te begeven op nieuwe terreinen en onze talenten te onderzoeken.

Functie-eisen

  • Je bent gepromoveerd of promoverend passend bij het vakgebied.
  • Je hebt ervaring in coachend doceren.
  • Je bent bij voorkeur actief in de beroepspraktijk.
  • Je hebt een goede beheersing van het Engels.

Aanbod
Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo. Je wordt benoemd in de functie van docent-onderzoeker a. Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar. Datum van indiensttreding is 1 september 2022.

Inlichtingen
Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Clemens Bernardt, coördinator Theorie en Afstuderen. Je kunt hem bereiken op telefoonnummer 050-595 5405 of via c.c.bernardt@pl.hanze.nl. Let op! Dit emailadres niet gebruiken voor je sollicitatie. Ga daarvoor naar de website van de Hanze.

Meer informatie / More information