Ervaren Landschapsarchitect Rotterdam Noord

Gemeente Rotterdam zoekt een:

Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en we werken aan een energietransitie. Innovatie, visie en procesvaardigheden zijn belangrijker dan ooit. Dat geldt ook voor de Noordrand van de stad en de tuinsteden van de 21e eeuw. Deze willen we samen met jou meer op de kaart te gaan zetten.

Jij zal worden ingezet in het gebiedsteam dat werkt aan de noordkant van de stad. Het betreft de gebieden Overschie, Schiebroek, Hillegersberg. Park 16 hoven en Spaanse polder. Het gebied dat, met uitzondering van Spaanse polder, tussen de Rotte en de Schie ligt. In dit gebiedsteam ben je vooral betrokken aan de voorkant van een project en bepaal je mede de opgave die er ligt.

Je denkt na over uitbesteden of zelf doen, prioritering en tactisch/strategische vraagstukken. Je committeert je echt aan één deel van de stad en krijgt de mogelijkheid een gebied van dichtbij te zien ontwikkelen. Tegelijkertijd is er ook ruimte om je werkpakket aan te passen aan jouw ambities en bijvoorbeeld een project op stedelijk niveau te doen.

In dit gebied ligt een uiteenlopend werkpakket op je te wachten. Mee-ontwerpen aan:

 • De tuinsteden van de 21e eeuw waar klimaatvraagstukken (nieuw warmtenet, rioolvervanging, biodiversiteit, wateroverlast en berging) opnieuw een plek moeten krijgen in de openbare ruimte,
 • De Stadsentree GK van Hogendorpzone vanaf de nieuwe A13/A16,
 • Biodiversiteit en vergroeningsopgaven,
 • Natuurontwikkeling en richting geven aan het recreatief netwerk in de noordrand (Polder Schieveen, Schiebroekse polder, Lage Bergse bos),
 • De verdere uitwerking van het Steilrandpark,
 • Aan het ontwikkelplan en uitvoeringsplan Landschapspark De Rotte,
 • De gebiedsvisie voor het bedrijventerrein Spaanse polder,
 • Diverse parken groot en klein.

Dit gebied ken je op den duur als je broekzak en je pakt alle kwesties op samen met de stedenbouwers en landschapsontwerpers in je gebiedsteam. Projecten die in jouw gebied spelen op het gebied van de buitenruimte worden zoveel mogelijk vanuit een integrale samenwerking opgestart met collega’s vanuit andere vakdisciplines.

Je werkt hierbij samen met een medior/junior landschapsarchitect of een tekenaar. Samen verdelen jullie de projecten en de taken. Hierbij kan je denken aan:

 • Het opstellen van Masterplannen of Nota’s van uitgangspunten voor projecten of Visies voor je gebied. Dit doe je integraal met onder andere stedenbouwkundigen, verkeerskundigen en planeconomen
 • Het maken van programma’s van eisen voor inrichtingsplannen. In onze afdeling hebben een team wat gespecialiseerd is in het doorontwerpen van de plannen naar een VO en DO.
 • Je werkt samen met collega’s van het ontwerpteam om de uitgangspunten die jij vooraf hebt bedacht vanuit het gebied goed landen in de definitieve plannen.
  Kleine vragen vanuit het gebied oppakken of bewonersinitiatieven beoordelen.

Bekijk onze website voor meer informatie over deze vacature of om te solliciteren: https://www.werkenvoorrotterdam.nl/vacatures/ervaren-landschapsarchitect-rotterdam-noord-15117

Meer informatie / More information