Freelance BIM engineer

Kraaijvanger Architects zoekt een:

Als freelance BIM-modelleur maak je helemaal deel uit van ons team maar werk je flexibel op afstand. Vanuit je eigen habitat los je bouwkundige problemen op in Revit van onze mooie projecten.

Willen is kunnen als BIM-modelleur

In deze functie bevind je je op de uitdagende overgang tussen architectuur en realisatie. Hier komen alle disciplines samen. Dat betekent dat je dagelijks samenwerkt met je collega’s in Rotterdam en echt onderdeel bent van het team. Je werkt bouwplannen uit van de architect of de bouwer. Bestaande gebouwen modelleer je in Revit. Je lost bouwtechnische problemen op. Ook voer je een uitgebreide bouwkundige analyse uit, lever je oplossingen aan en vertaal je deze naar een gedetailleerd 3D-model en tekeningen.

Samen werken we elke dag met een geweldig team aan gevarieerde en spannende projecten. Daarnaast hou je je bezig met:

  • het vertalen van ontwerpen naar bouwbare plannen
  • modellen toetsen op kwaliteit, toepasbaarheid en haalbaarheid
  • het maken van mooie en waterdichte details.

Wij zijn Bim & Beyond (dochteronderneming van Kraaijvanger architects)

Even voorstellen: wij zijn bimmers met een schetsrol. Wij zijn geen lijnentrekkers. Wij zijn Rotterdammers. Wij werken samen en tekenen alles uit. Wij communiceren, verifiëren en coördineren. En dat alles in een BIM-model waarin alle oplossingen en afspraken integraal vastliggen. In 2014 begonnen we met de ondersteuning van ontwerpers, bouwers en eigenaren van gebouwen. Maar onze wortels gaan terug tot 1927, het oprichtingsjaar van Kraaijvanger Architects waar wij deel van uitmaken.

We werken in een heel divers team van 15 mensen. Extravert en introvert, Nederlands en internationaal. Grote kans dat jij erbij past. Wij leren nog elke dag. Vinden we zelfs enorm belangrijk. Of je nou een young professional bent of al wat ervaring hebt. Zo kunnen we onze opdrachtgevers vandaag én morgen van de beste dienstverlening voorzien.

En jij?

Dé eigenschap waar je niet zonder kunt in deze functie? Dat is nauwkeurigheid. Niet gek, want als je de komma iets te ver zet, zou het zomaar kunnen dat er 1.000 kozijnen worden besteld die niet passen. Je hebt voldoende ervaring in de bouwtechniek om ons jargon gemakkelijk op te pikken. En als je het toch niet snapt, dan stel je de juiste vragen. Wij zijn recht voor z’n raap, dus hopelijk jij ook. Daarnaast heb je:

  • een hbo-diploma van een technische studie, Bouwkunde of Architectuur
  • 1 à 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bijvoorbeeld als technisch ontwerper of BIM-engineer
  • het talent om blindelings – figuurlijk gezien – je weg in Revit te vinden (Dynamo is een pré)

Initiatief nemen wordt beloond

Toegegeven, we vragen veel van je als BIM-modelleur. Maar jij bent een professional die daar niet voor terug schrikt. Kansen laat je niet liggen, daarom reageer je je zeker vóór 7 augustus 2022. Daarna is deze vacature gesloten. Geef naast je kwaliteiten ook aan wat je freelance uurtarief is. Heb je nog vragen over deze functie? Neem gerust contact op met Bas Niese, via +31(0)10 49 89 222 of jobs@bimandbeyond.nl

Hoe de procedure er verder uitziet? Tijdens het eerste videogesprek maak je kennis met Erwin Spuybroek, directeur-partner van Bim&Beyond. We bespreken je ambities en vragen jouw referenties op. Zijn we nóg enthousiaster geworden? Dan volgt een tweede gesprek, waar we dieper op ons bedrijf en de functie ingaan. Ook krijg je de kans om met een toekomstige directe collega te praten. Wie weet proosten wij binnenkort op jouw nieuwe baan!

Meer informatie / More information