Design Manager

Greystar Nederland zoekt een:

Wij zoeken een gedreven Design Manager die ons team in Den Haag komt versterken bij het ontwerp en de ontwikkeling van bijzondere woningbouwprojecten in Nederland, van gebiedsontwikkelingen tot aan stedelijke herontwikkelingsprojecten in de grote steden. We ontwikkelen deze projecten met een lange termijn visie en creëren een bijzondere leefomgeving voor de bewoners met een scala aan bewonersservices en gemeenschappelijke en commerciële voorzieningen, waarmee we op creatieve en unieke wijze inspelen op de veranderende woonbehoeftes van de moderne stedeling.

WIE ZIJN WIJ?

Greystar is een multidisciplinair vastgoedbedrijf dat expertise biedt op het gebied van investeringen, ontwikkeling en vastgoedbeheer van grootschalige residentiële projecten met een hoog service- en voorzieningenniveau. Met meer dan 800.000 wooneenheden in beheer is Greystar ’s werelds grootste ontwikkelaar, investeerder en aanbieder van specifiek voor de huurmarkt ontwikkelde woongebouwen, gericht op beleving en kwaliteit voor de bewoner. Onze Europese business groeit snel en bestrijkt momenteel het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Ierland.

Sinds 2014 ontwikkelen en beheren wij hoogwaardige leefomgevingen in Nederlandse steden. Plekken waar het zorgeloos wonen is en waar bewoners niet enkel vierkante meters woonoppervlak huren, maar er een heel pakket voorzieningen en diensten bovenop krijgen die naadloos aansluiten bij hun behoeftes en verwachtingen. Wij zien een woning niet slechts als een fysiek product, maar benaderen wonen vanuit een totaalervaring. We willen er zijn voor de hele stad. Dat doen we door niet voor snel rendement te gaan, maar ons voor lange tijd te committeren aan de plekken waar we neerstrijken. Daardoor ontstaat er ruimte voor creativiteit, kwaliteit en gemeenschapszin. Ons belang is het stadsbelang.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

Als Design Manager ben je verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met tekeningen en ontwerpspecificaties tijdens het volledige ontwerp- en bouwproces van Greystar projecten in Nederland.
De rol omvat de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Inhoudelijk aansturen van het ontwerpproces van concept tot realisatie
 • Bewaken van de (ontwerp)kwaliteit van onze producten
 • Samenwerken met de Development Manager die verantwoordelijk is voor budget en planning.
 • Ontwikkelen van het Programma van Eisen als basis voor toekomstige ontwerpen en ontwikkelingen
 • Zorgen voor de consistentie van de functionele en esthetische kwaliteit van Greystar projecten
 • Deelnemen aan een internationaal Design Platform van Greystar om kennis te delen
 • Adviseren bij acquisitietrajecten (ontwerp analyses en vebeter- en optimalisatiemogelijkheden)
 • Zorgen voor de selectie en aansturing van interieurontwerpers voor de gemeubileerde woningen en gemeenschappelijke bewoner services
 • Snel kunnen beoordelen en het commercieel optimaliseren van woningbouwplattegronden naar de ideale woon-mix.

Kortom een dynamische en veelzijdige functie waarin je veel samenwerkt met collega’s van Development en Operations en de externe ontwerpteams.

WIE ZOEKEN WIJ?

Kennis en kwalificaties:

 • HBO / WO opleiding in Architectuur / Ontwerp of een gerelateerde studie
 • Gedetailleerde kennis van ontwerpprocessen en idealiter ervaring met woningbouwprojecten en/of multifunctionele projecten
 • Kennis van ontwerp software (AutoCad / Vectorworks / BIM)

INSTRUCTIES

Vragen over deze vacature? Neem dan contact op met onze Greystar Talent Acquisition Advisor David Richardson (+44 7909 373 860) of mail naar david.richardson@greystar.com. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je ook contact opnemen met Bram Hagemeier (+31 646 593 484) of mail naar bram.hagemeier@greystar.com.