Senior Communicatieadviseur

BNA zoekt een:

Senior Communicatieadviseur met nadruk op pers, lobby en reputatiemanagement

Amsterdam │ 32 uur │ HBO │ Max. € 5.607,- (o.b.v. 40 uur)

Ben je op zoek naar een veelzijdige, inspirerende en zelfstandige functie? Wil je werken bij een innovatieve en ondernemende branchevereniging die midden in het ruimtelijke domein #gebouwdgeluk staat?
Wij, de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA, actief sinds 1842), heten je graag welkom! Ongeveer 1100 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA. Samen met onze leden vormen we een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert, met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving.

Wie zoeken we
Jij bent vakkundig en gedreven om een bijdrage te leveren aan het versterken van de rol en positie van de architect en de activiteiten van de BNA. Jij wordt enthousiast als je de branche kunt promoten op duurzame en technologische innovaties en ontwikkelingen, en de belangen behartigt van onze leden door goede lobbycommunicatie.
Je hebt talent voor- en ruime ervaring met inhoudelijk communicatieadvies en het uitvoerende organisatorische werk. Je bent iemand die graag en goed zelfstandig werkt en je bent daarnaast ook een teamspeler die een bijdrage wil leveren aan de missie, visie en ambitie van de BNA. Je bent vlot in het maken van analyses en weet deze om te zetten in praktisch communicatiebeleid. Van taal en dus ook schrijven krijg je energie, je bent zowel in schrift als mondeling een professional. Je hebt affiniteit met ruimtelijk ontwerp, een open houding en humor is geen bezwaar.

Wat ga je bereiken
Als senior communicatieadviseur zet je je in om de leden van BNA, de architectenbureaus en de waarde van architectuur te profileren bij opdrachtgevers en samenleving. Tevens werk je aan de versterking van de reputatie van BNA door de zichtbaarheid van BNA in de buitenwereld betekenisvol te vergroten. Hiervoor voer je een actief persbeleid en werk je nauw samen met de directeur en voorzitter van de vereniging. De lobbycommunicatie en die van de boegbeelden zijn jouw bijzondere aandachtsveld.
In het team communicatie werk je samen met de andere senior communicatieadviseur en communicatiemedewerker. Je bent medeverantwoordelijk voor het strategisch communicatiebeleid en de uitvoering daarvan. Je adviseert over communicatie bij projecten en activiteiten van andere BNA-collega’s en voert ook eigen projecten uit zoals het Beste Gebouw van het Jaar.
Tenslotte werk je samen met het BNA-team in één van de agile teams aan verschillende doelstellingen. Hierin ga je een bijdrage leveren op basis van je kennis en ervaring en kun je je verder ontwikkelen op kennisgebied en competenties.

Wat vragen we

 • Hbo+ werk- en denkniveau (voorkeur voor studie op gebied van communicatie of journalistiek)
 • Kennis, en aantoonbare ervaring met public relations en reputatiemanagement, strategische communicatie-ervaring is een pré
 • Uitstekende mondelingen en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden ten behoeve van pers en (online) publicaties
 • Ervaring met beleidsontwikkeling en het doorvertalen naar acties, bij voorkeur in de bouwketen
 • Aantoonbare affiniteit met architectuur
 • Goed gevoel voor de rol en relevantie van een branchevereniging voor alle lidbureaus (van klein tot groot)
 • Kennis van online communicatie en social media en ervaring met Photoshop/ Premiere / CMS / CRM / Google Analytics)
 • Ervaring met agile werken is een pré

Je competenties

 • Je bent omgevingsbewust, volgt ontwikkelingen in de markt, analyseert en deelt je kennis
 • Je bent ondernemend, proactief en zet deze om in acties
 • Je zoekt samenwerking, verbinding en vraagt om feedback
 • Je wilt graag ontwikkelen, ontdekken en innoveren
 • Je bent naast denker ook een doener

Wat bieden we
BNA heeft een team met betrokken en energieke collega’s, waarbij er aandacht is voor een goede werksfeer en werkgeluk. We bieden je een uitdagende en zelfstandige functie, op een toplocatie in Amsterdam, waar je vanuit persoonlijk leiderschap je eigen rol kunt pakken. Ook bieden we een goed arbeidsvoorwaardenpakket, zoals een marktconform salaris volgens de cao voor architectenbureaus, thuiswerkmogelijkheid en goede reiskostenvergoeding. Het salaris is afhankelijk van ervaring en ligt tussen de € 4.346,- en max. € 5.607,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week (schaal M).

Meer informatie of meteen solliciteren?
Geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae ter attentie van Katelijne Prinsenberg, manager bureau naar bwesterdaal@bna.nl. Kijk ook zeker voor informatie én inspiratie op www.bna.nl. Heb je concrete vragen over de functie? Bel dan de manager bureau op nummer 020-5553681.

N.b.: Door de zomerperiode is de doorloop van de werving en selectieprocedure langer dan gebruikelijk.

Meer informatie / More information