Planoloog

LOS stadomland zoekt een:

Bij LOS stadomland maken we plannen voor stad en land en op alle schaalniveaus. De wereld verandert voortdurend en onze omgeving moet steeds worden aangepast om op die veranderingen in te kunnen spelen. Wij zetten ontwerp in als middel om de samenleving daarbij te helpen. Beelden zijn ons belangrijkste middel, de verandering is het doel. Deze visie op ontwerp is voor ons cruciaal.

Onze werkomvang beleidsvraagstukken rondom omgevingsvisies en de invoering van de omgevingswet groeit. Er spelen grote maatschappelijke vraagstukken bij gemeenten zoals klimaatadaptatie, de transitie op het platteland en vergrijzing of bevolkingskrimp. We zijn op zoek naar een ervaren creatieve planoloog die mee invulling kan geven aan deze vraagstukken.

Meer specifiek zijn we op zoek naar een communicatief sterke planoloog en strategisch denker, met:

  • Sterke communicatieve eigenschappen, zowel schriftelijk als mondeling. We zoeken iemand met een vlotte en gestructureerde schrijfstijl, die er echt plezier in heeft om het schrijven van beleidsstukken te blijven verbeteren. Daarnaast vraagt ons werk om snel inleven in de vraagstukken die spelen, goed kunnen combineren en schakelen tussen vraagstukken en partijen. Hoofdlijnen kunnen scheiden van bijzaken.
  • Veel affiniteit met nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen en de wijze waarop je dat in beleid vertaalt.
  • Een goed gevoel voor groepsdynamiek en politieke affiniteit en die in staat is om overtuigende en enthousiastmerende presentaties te houden.
  • Bij voorkeur ervaring op verschillende schaalniveaus (gemeentelijk, regionaal, provinciaal).
  • Een nieuwsgierige houding, om telkens nieuwe oplossingen voor maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken te zoeken.

Wat kun je van ons verwachten? We werken vanuit ons kantoor op Fort Isabella in Vught. Een prachtige omgeving en goed bereikbaar vanaf station Den Bosch en de A2. We zijn nu met een team van 22 enthousiaste collega’s (landschap, stedenbouw, planologie en grafisch ontwerp). Onze projecten zijn gevarieerd waardoor het werk afwisselend is. Vanwege de maatschappelijke inbedding van ons werk wordt je inhoudelijke bijdrage voortdurend getoetst in de processen. Dat maakt je scherp en professioneel!

Voel je ervoor om te solliciteren? We vragen je dan om je visie te illustreren aan de hand van drie beelden die gemaakt zijn in een project waar je zelf een rol in speelde. Schrijf per beeld in maximaal 100 woorden hoe of waarom dat beeld verandering en ontwikkeling gestimuleerd heeft.

We sluiten deze sollicitatie eind september 2022. We berichten je binnen twee weken na ontvangst van je reactie of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.
LET OP! Wanneer je je portfolio met ons deelt, doe dat dan met wetransfer.

Meer informatie / More information