Landschapsarchitect of stedenbouwer

LOS stadomland zoekt een:

Wij leveren met onze ideeën en plannen een bijdrage aan een waarde(n)vollere omgeving. Wij zijn steeds op zoek naar het optimum tussen mens, ruimte en gebruik. Wij willen met onze ideeën en plannen ruimte geven aan mensen om zich te ontwikkelen, te ontplooien en te ontdekken.

De wereld verandert voortdurend en onze omgeving moet steeds worden aangepast om op die veranderingen in te kunnen spelen. Wij zetten ontwerp in als middel om de samenleving daarbij te helpen. Beelden zijn ons belangrijkste middel, de verandering is het doel. Deze visie op ontwerp is voor ons cruciaal.

Inmiddels bestaat ons buro 15 jaar. We hebben een stevig repertoire opgebouwd aan (gerealiseerde) plannen en visies. We bestrijken het hele palet van het ruimtelijk ontwerp. Aan het ene kant van het spectrum werken we aan strategische ruimtelijke visies en aan de andere kant aan inrichtingsplannen openbare ruimte. In het midden van dat spectrum ontwerpen we woonomgevingen en centrumgebieden. Ongeacht het gebied of de schaal is onze werkwijze van het onderzoekend ontwerpen kenmerkend. Hierin werken we veel met beelden. Wij zijn dan ook het sterkst wanneer we samen met onze opdrachtgever het echte vraagstuk mogen onderzoeken en van daaruit kunnen vertalen naar een unieke aanpak, visie en oplossing.

Je kunt voorbeelden van onze projecten natuurlijk vinden op onze website www.losstadomland.nl

We werken momenteel met een team van 22 landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, planologen, een grafisch ontwerper en een architect. Meestal hebben we 2 of 3 stagiaires. We werken vanuit ons atelier op Fort Isabella in Vught. Een inspirerende groene omgeving en goed bereikbaar vanaf station Den Bosch en met de auto.

Voel je ervoor om te solliciteren? Je hoeft geen uitvoerige motivatiebrief te schrijven. We selecteren op drie aspecten: ontwerpvisie, vaardigheden en portfolio/curriculum.

Voor de ontwerpvisie vragen we je om drie beelden in te sturen die gemaakt zijn in een project waar je zelf een rol in speelde. Schrijf per beeld in maximaal 100 woorden hoe of waarom dat beeld verandering en ontwikkeling gestimuleerd heeft.

Voor vaardigheden vragen we je om je eigen vaardigheid te scoren van 1 (niet) tot 10 (volledig) op de volgende programma’s die we veel gebruiken Sketchup, ACAD of BricsCAD, IIlustrator, Indesign, Photoshop, Rhino en GIS. Als je serieuze aanvullende vaardigheden hebt, dan vinden we dat zeker interessant.

Bij je curriculum ontvangen we ook graag je portfolio.

Wat verwachten we van je?

  • Je hebt enkele jaren werkervaring
  • Je hebt een open houding en bent nieuwsgierig naar anderen
  • Je bent sterk in je eigen vak en slaat bruggen naar andere disciplines
  • Je bent ondernemend en wilt bouwen aan ons buro

Wat kun je van ons verwachten?

  • Afwisselend en uitdagend werk
  • Je komt midden in de samenleving te staan
  • Een werksfeer die ambitieus is, maar waar ook ruimte is voor ontspanning
  • Ruimte voor ontplooiing
  • Een goede vergoeding

We sluiten deze sollicitatie eind september 2022. We berichten je binnen twee weken na ontvangst van je reactie of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.
LET OP! Wanneer je je portfolio met ons deelt, doe dat dan met wetransfer.

Meer informatie / More information